Po roce jsme si opět posvítili na největší přírodní koupaliště v našem regionu – Babylon –, jehož provozovatelem je Vinička s.r.o.
Vloni jsme tomuto známému letovisku vytkli hned několik nedostatků. Tím nejzávažnějším byla čistota mimo areál. Doporučili jsme tedy častěji úklid míst mimo pláž a zpřístupnění areálu a občerstvení i za chladnějšího počasí.

Změna nastala. Oproti loňsku se zde neválely odpadky a nepřetékaly koše a popelnice.
Vloni nás vítala zamčená vrata a cedule u vstupu, která hlásala, že v případě poklesu teploty pod 20 °C je areál uzavřený z důvodu zajištění bezpečnosti návštěvníků.

Na kontrolu jsme si proto vybrali den, kdy teplota jen lehce přesáhla dvacítku.
Koupaliště bylo skutečně otevřené a fungoval i jeden z kiosků. Obojího hned využilo několik návštěvníků. Zatímco někteří si poseděli na lavičkách a sledovali plachtícího nadšence, druzí se na pláži vystavovali sluníčku. Do vody se nikdo vlézt neodvážil, protože podle našeho měření měla pouhých 18°C.

Turisté si poseděli u stánku s občerstvením, který nabízel jídlo, nápoje všeho druhu i nějaké pamlsky.
Co se týká vybavení areálu, oproti loňskému roku se zde nic nezměnilo.

Na prostorné pláži je dostatek herních prvků pro děti včetně pískoviště, je zde spousta laviček, nechybí ani hřiště na volejbal a také půjčovna loděk, zkrátka vše, co se dá využít i při nižších teplotách. Pochválit je třeba i to, že ačkoliv byla na pláži jen hrstka lidí, byly otevřené sprchy i toalety.

Slušná je rovněž provozní doba koupaliště – od 9 do 20 hodin. Nezanedbatelnou výhodou je, že vstup na pláž a využití celého zázemí, včetně pronajatých kabinek, je zde bezplatné.

Také procházka kolem rybníka (mimo areál koupaliště) dopadla letos na výbornou. Oproti loňsku, kdy se zde povalovaly odpadky a lidé se museli dívat na přeplněné popelnice a neposekanou trávu kolem cesty, bylo letos vše čisté a udržované.

Návštěvníkům slouží i parkoviště, které je sice rozlehlé, ale placené. Za celodenní parkování zde stojí 35 korun.

Hodnocení (známkování jako ve škole)
Otevírací doba: 1
Vstupné: 1
WC, sprchy na pláži: 1
Občerstvení: 1
Vybavení areálu: 1
Nádoby na odpadky: 1
Čistota areálu: 1
Parkoviště: 2

Celková známka: 1