Drahomíra Slavíková
Hostouň
V Hostouni jsem žila od narození. Na třináct let jsem se odstěhovala do Olbramova na Tachovsku, ale po rozvodu jsem se vrátila zpátky do rodné Hostouně. Dá se říct, že jsem tu opravdu spokojená a nic mi tady neschází. Jediné, co mě napadá, je to, že by tady mohlo být více pracovních příležitostí, aby místní lidé nemuseli za prací dojíždět.


Arnošt Úterský
Skařez
Nebydlím v Hostouni, ale v malinké přilehlé obci Skařez. Žije se nám dobře, jsme zvyklí na klid, který tam máme. Jediné, co mě i sousedy trápí, je, že naše obec není označená, takže se běžně stává, že nás lékař, návštěvy nebo řemeslníci nemohou najít. Do Hostouně dojíždíme za nákupy a jsme se službami, které zde jsou, spokojení.


Věra Forstová

Hostouň
V Hostouni bydlím s manželem v rodinném domku už pětadvacet let. Vychovali jsme zde tři děti. Žije se nám tu celkem dobře. Městu bych vytkla snad jen to, že od té doby, co byl pozměněn chod pošty a na přepážce je pouze jedna pracovnice, se tvoří dlouhé fronty. Takéchodníky jsou v některých částech města nedodělané. Dobře zde funguje oddíl kopané.


Jaroslava Kováříková

Hostouň
V Hostouni žiji už deset let. Pracuji zde v místní pekárně. Přivydělávám si masážemi a léčitelstvím. Nežije se zde špatně, ale jsou tu drahé nájmy. Také příležitostí pro pobavení mladých lidí není mnoho. Pochvált musím mateřskou a základní školu. Sama mám ve škole desetiletou dceru a opravdu si nemohu ani v nejmenším stěžovat.


Josef Kovařík
Hostouň
S rodiči jsme se do Hostouně přistěhoval před osmačtyřiceti lety. S manželkou žiji v městkém bytě, kde jsme vychovali tři děti. V rámci možností jsme tady spokojeni. Vše, co k životu potřebujeme, tady seženeme. Jen v létě nám vadí hluk a provoz na náměstí, kde je situován náš byt. Naopak musím zase pochválit pravidelný úklid a úpravu náměstí.