Na dodržování provozní doby a vytvoření domácích podmínek vsadila současná provozovatelka horské chaty Koráb a to se jí vyplatilo.

Do kdysi proslulé restaurace se začínají vracet hosté.


„Ačkoliv jsme měli zpočátku obavu, hlavně z toho, jak přečkáme zimu, nebylo to nejhorší. Našli si k nám cestu jak běžkaři, tak turisté. Zatím vaříme jen minutky, ale přes léto budou i hotovky, neboť s příchodem teplého počasí nám hosté stále přibývají. Velkou odměnou a povzbuzením je pro nás to, že se k nám naši hosté opakovaně vracejí. Jsem moc ráda, že se nenaplnily všechny ty pesimistické předpovědi, že jsme dobrodruzi, když jsme se do toho pustili,“ říká současná provozovatelka Korábu Milada Žáčková.

Koráb se stal rodinným podnikem a během zimy dostál notných změn.

„Vybavili jsme nově kuchyni a v restauraci jsme odkryli původní strop, kde je devět chodskými ornamenty malovaných desek. Dvě, které chyběly, nechalo obnovit na vlastní náklady město,“ pokračuje Žáčková s tím, že podstatných změn se dočkala i vyhlídková věž.

„Okna zde byla tak špinavá, že přes ně nebylo vůbec vidět, což je u vyhlídkové věže opravdu velký nedostatek. Vše jsme uklidili, takže už nic nebrání nádhernému výhledu. Teď ještě řešíme letitý problém, jak se zbavit velkého množství much, které se tady drží. Rozhlednu ještě vybavíme mapami, aby se návštěvníci lépe orientovali,“ usmívá se Žáčková.