Hlavními postavami hry jsou italští bratři instalatéři Mario a Luigi, kteří putují světy a překonávají složité překážky, aby se dostali až k unesené princezně a zachránili ji od zlé obří želvy. První díl série vyšel v roce 1985. Mario je také maskotem firmy Nintendo.

"Podařilo se nám dokonale replikovat svět hry. Vyzkoušíte si, jaké to je být Mario," řekl na tiskové konferenci marketingový ředitel USJ Ajumu Jamamoto.

Zdroj: Youtube

Upozornil, že návštěvníci v parku narazí také na nepřátele italského instalatéra, jako je zlá obří želva Bowser či masožravá rostlina Piranha Plant žijící v rourách.

Původně se mělo otevření zábavního parku minulý rok časově shodovat s olympijskými hrami v Tokiu. I tato událost ale byla kvůli pandemii přeložena až na letošní rok.

Tuleňářská loď Viking v roce 1882, kdy ještě skutečně sloužila k lovu tuleňů. V popředí její tehdejší kapitán Axel Krefting (vpravo), sedící na zastřeleném ledním medvědu ve společnosti norského vědce Fridtjofa Nansena
Chtěli natočit akční scénu, loď explodovala doopravdy. Zemřely desítky lidí

Posléze se počítalo s tím, že návštěvníci si atrakcí začnou užívat letos v únoru. V lednu však japonská vláda kvůli nárůstu počtu nově nakažených koronavirem vyhlásila nouzový stav.

Vzhledem k tomu, že Japonsko teď kvůli pandemii nevpouští zahraniční turisty, cizinci si na objevování parku Super Nintendo World budou muset ještě počkat.