Další studenti se dnes mohou vrátit i do vysokých škol, a to ve skupinách do 20 lidí. Týká se to prvních ročníků a všech, kteří mají mít praktickou výuku. Řada fakult nicméně už tento semestr dokončí jen s on-line vyučováním. Do škol se většinou vrátí studenti jen na praktika, která se dosud mohla konat pouze pro poslední ročníky a pro studenty ze zdravotnických či farmaceutických oborů.

Rozvolňování v Opavě, čtvrtek 3. prosince 2020. U opět otevřených obchodů a služeb se tvořily fronty.
Epidemiologická situace se horší. Hrozí opět zavření obchodů a hospod?

Základní umělecké školy, jazykové školy a střediska volného času zahájí dnes lekce a kroužky do desíti lidí ve skupině. Zatím v nich byla možná jen výuka jeden na jednoho.

Střídavá výuka na středních školách by se podle statistik ministerstva školství měla týkat přibližně 280 tisíc žáků. Již od minulého pondělí se tímto způsobem učí také asi 320 tisíc dětí z šestých až osmých tříd základních škol a 40 tisíc dětí z nižšího stupně víceletých gymnázií. Běžnou výuku mají deváťáci a první stupeň základních škol.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (na snímku z 19. listopadu 2020)
Vláda projedná koronavirus. Havlíček: Jsme krůček od dalšího zavření provozoven

Zatímco na středních školách se ode dneška už nemusí dodržovat stálé složení kolektivů, na základních školách nadále platí, že se děti z různých tříd ve škole nemají potkávat. Všude jsou povinné roušky. Až na výjimky, jako jsou umělecké obory či sportovní gymnázia, platí zákaz zpěvu a tělocviku.