Lidí, kteří se ještě nevyléčili, bylo dnes ráno 2399. U většiny z nich má onemocnění mírný průběh, v nemocnicích je 115 pacientů, v těžkém stavu je 12 z nich.

Nemoc byla v pátek odhalena u 1,61 procenta testovaných. Tento ukazatel se tak stejně jako v předchozích dnech drží mezi jedním a dvěma procenty. Testů bylo v pátek provedeno 3234, nejméně v tomto týdnu. Celkem jich dosud bylo 494 805 včetně opakovaných u stejného člověka.

Nemoc v Česku má podle epidemiologů už jen lokální ohniska, nyní zejména v Moravskoslezském kraji a Praze. Ve většině regionů se nové případy ve větším počtu neobjevují.

Zdravotice měří zákaznici teplotu před vstupem do obchodního centra v  brazilském Riu de Janeiro (na snímku z 11. června 2020)
Koronavirus ve světě: V Brazílii roste počet úmrtí, Polsko otevírá hranice

V hlavním městě bylo dosud potvrzeno 2281 případů koronaviru, což je nejvíc mezi kraji. V Praze je nemoc i nejvíce rozšířená, na 100 tisíc obyvatel zde připadá víc než 175 nákaz. Dosud 1828 případů nemoci v Moravskoslezském kraji značně zvýšilo zejména ohnisko v uhelném Dole Darkov na Karvinsku, kde mezi zaměstnanci a v jejich rodinách testy potvrdily 485 nemocných.

Nejméně je nákazou zasažený Jihočeský kraj a Vysočina. V jižních Čechách na 100 tisíc obyvatel připadá necelých 30 případů nemoci.

První tři případy koronaviru se v Česku objevily na počátku března, první úmrtí je z 22. března. Nejvíc nemocných přibývalo na přelomu března a dubna, kdy přírůstek v některých dnech překročil 300 lidí. Omezení ve veřejném životě zavedená vládou pak nárůst zbrzdila. Od 22. dubna přírůstek jen ve dvou dnech překročil stovku.