Ačkoliv byla hlavní aktérka smrtelné havárie z loňského 6. července u Hlohovčic, při níž zemřel její pětačtyřicetiletý spolujezdec Josef Š. ze Srbic, necítila se vinna a tvrdila, že svou motorku v době nehody neřídila.

„Udělala jsem spoustu chyb. Jsem vina tím, že jsem k jízdě svolila, ale nejsem odpovědná za smrt kamaráda," prohlásila před soudem Trykarová.

Oba byli tehdy opilí. Trykarové bylo naměřeno 1,48 promile a Josefovi 1,26 promile. Trykarová nejdříve popíjela s Josefem v hospodě. Po několika hodinách popíjení sedli na motorku a vydali se do Staňkova k bankomatu. Ujeli však jen několik metrů a narazili do stromu. Oba dva utržili závažná zranění. Trykarová utrpěla těžká zranění, která si vyžádala chirurgický zákrok, ale dnes je již v relativním pořádku. Její spolucestující takové štěstí neměl. Protože neměl přilbu, těžce si poranil hlavu a druhý den po havárii zemřel na poškození mozku.

Proti tvrzení obžalované, že v době nehody řídil Josef Š., vystoupila v soudní síni jeho sestra.
„Bratr byl řidič z povolání, nikdy by si nesedl opilý do auta nebo na motorku, protože věděl, že by to pro něj mohl být obrovský problém."

Trykarová byla ohrožena trestem odnětí svobody od 1 do 6 let. Ale soud jí nakonec uložil trest nižší, protože došel k závěru, že se na nehodě padesáti procenty podílel i zemřelý Josef Š.

„Byl si vědom, že usedá na motorku opilý, bez přilby a s opilou řidičkou," odůvodnil rozsudek soudce s tím, že všechny nehody, kde hraje roli alkohol, by měly být trestány nepodmíněnými tresty, zvláště pokud skončí fatálními následky, jako tomu bylo v tomto případě.

K dvacetiměsíčnímu pobytu ve vězení s dohledem přidal soud Trykarové ještě zákaz řízení na pět let a náhradu škody pozůstalým zemřelého Josefa, která přesahuje 460 tisíc korun.

Rozsudek ještě není pravomocný. Lhůtu na rozmyšlenou si vzala nejen obviněná, ale také státní zástupce, který pro Trykarovou navrhoval mnohem přísnější trest, a to vězení s dozorem v trvání od 2,5 roku do tří let.