Více než 70 ran nožem zasadil na podzim minulého roku Tomáš Dunka jedenasedmdesátiletému muži v Těšínské ulici v Plzni. Nedlouho předtím bezdůvodně zaútočil na čtyřiapadesátiletou ženu v ulici U Prazdroje, kterou bodl zezadu do stehna a utekl. Obžalovanému muži z Písku, který se k vraždě doznal, uložil v pátek plzeňský krajský soud výjimečný trest.

Seniora na procházce údajně napadl proto, že mu to napovídaly hlasy v hlavě.

„Čin provedl obžalovaný zvlášť surovým způsobem. Rány nožem byly vedeny do hlavy, musely být zasazeny velkou silou. Poškozený dlouho umíral, muselo to být velmi trýznivé,“ uvedl dnes soudce s tím, že obžalovaný byl v době páchání činu příčetný a mohl své jednání ovládat.

Dunka nejprve seniora bodl zezadu do krku. Poté ho srazil pěstí na zem a zasadil muži dalších třiasedmdesát ran nožem do hlavy, krku a trupu. Následně jej odtáhl ke garážím, zakryl ho odpadky a pak i svojí mikinou. Z místa poté utekl. Policie Dunku dopadla druhý den na Rokycansku. Obžalovaný se před zásahem policistů bránil golfovou holí, kterou udeřil jednu z policistek.

Spolu s výjimečným trestem v délce trvání 22 let uložil soud obžalovanému ochranné psychiatrické léčení. Rozsudek není pravomocný, obžalovaný se proti němu odvolal.

Ilustrační foto
Linky v likérkách se nezastaví