S rozchodem se svou vdanou přítelkyní se zřejmě nechce smířit David Jakoubek (37) z Hartmanic. Za posílání výhružných SMS už mu klatovský soud uložil veřejně prospěšné práce a zákaz přiblížení se k jejímu bydlišti. Ani z toho se ale nepoučil. V úterý totiž stanul před klatovským soudem znovu. Obžaloba jej viní z nebezpečného vyhrožování.

Podle státní zástupkyně si letos 25. května v půl desáté večer počkal na manžela své bývalé přítelkyně, který šel do zaměstnání.

„Vyhrožoval mu, že pokud mu jeho manželka ještě zkříží cestu, pošle mu ji v krabici," uvedla v obžalobě státní zástupkyně.
Jakoubek ve své výpovědi vinu odmítl. Připustil, že ženu v ten den dopoledne potkal a vyměnili si několik nelichotivých slov, že je možné že během dne potkal i jejího manžela, ale v půl desáté večer byl prý v práci. „Určitě ne," reagoval na přímý dotaz soudce Jana Kasala, zda řekl manželovi své bývalé přítelkyně větu uvedenou v obžalobě.

MANŽELÉ SE SHODLI

Podle výpovědi bývalé přítelkyně obžalovaného trval jejich vztah zhruba rok, scházeli se většinou, když byl manžel v práci. Jakoubek se postupně chtěl scházet stále častěji a žena se rozhodla vztah ukončit. Pak následovaly výhružné SMSky, výhrůžky jí, manželovi i dětem, což mělo skončit prvním soudem, ale neskončilo. Setkání v inkriminovaný den dopoledne, které ve své výpovědi připustil i Jakoubek, prý nebylo jediné. „Pak jsem ho ten den ještě několikrát „náhodně" potkala. Když mi manžel druhý den po návratu z práce řekl, že Jakoubka potkal a co mu Jakoubek řekl, začala jsem se strašně bát," uvedla žena.

Podobně popisoval Jakoubkovo chování u soudu i její manžel. „Pan Jakoubek měl poměr s manželkou a když ho „kopla do zadku", začal dělat naší rodině peklo, vyhrožoval i dětem," uvedl muž s tím, že čekal, že po Jakoubkově odsouzení vše skončí. To se ale nestalo a další pronásledování vyvrcholilo právě incidentem uvedeným v obžalobě. „Obžalovaný už měl po soudu, neměl důvod pokračovat, ale on v podstatě začal nové kolo. Z toho pána mám strach, bojím se, že může komukoliv z naší rodiny něco udělat," uzavřel svou výpověď muž. Jakoubek, který obžalobu označil za vykonstruovanou a který se hájí sám, chtěl vědět, proč muž, když se jej tolik bojí, šel pak normálně do práce. „Já bych se v tom případě vykašlal na práci a hned bych běžel domů a vše také hned oznámil na policii. Proč jste to neudělal, ale manželce vše řekl až druhý den?," zeptal se. „Musel jsem jít do práce," reagoval na to svědek, který si ani nebyl jist, kdy incident oznámil s manželkou na policii. „Asi druhý den," uvedl.

Po výslechu manželů soudce hlavní líčení odročil na listopad, kdy je naplánován výslech spolupracovníků obžalovaného, kteří s ním podle jeho výpovědi v inkriminovanou dobu měli být v práci. Soud také vyslechne zvukový záznam incidentu, který pořídil manžel na mobilní telefon a který Jakoubek označil za podvrh.

David Kojan