"V sobotu večer jsme obdrželi anonymní oznámení na opilého zaměstnance Domažlické nemocnice. Na místo vyrazila hlídka, která u dotčeného provedla dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová. Případ si převzali kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Podle mluvčího Nemocnic Plzeňského kraje Jiřího Kokošky se jednalo o externího zdravotníka, který v nemocnici vypomáhá. "Potvrzuji, že nás kontaktovala policie a vyžádala si orientační dechovou zkoušku u jednoho ze zdravotníků. Jeho pozice byla na základě podezření z možného požití alkoholu okamžitě přeobsazena," uvedl Kokoška.

Řidič kamionu při míjení s protijedoucím vozidlem najel na nezpevněnou krajnici
FOTO: Kamion najel na krajnici a skončil v příkopu

Lékař se dobrovolně podrobil i odběru krve. "Případ se bude dále odvíjet od výsledků tohoto odběru," dodala mluvčí policie. Na výsledek odběru čeká i nemocnice. "Pokud bude krevní zkouška pozitivní na alkohol, spolupráci se zmíněným zdravotníkem úplně ukončíme," řekl Kokoška.

Opilý lékař v Domažlicích ordinoval už dříve

Za uplynulý rok se jedná už o druhý případ, kdy v nemocnici v Domažlicích měl ordinovat lékař pod vlivem alkoholu. V květnu loňského roku 40letý lékař z Ukrajiny nutil na interní ambulanci pacienta se zdravotními komplikacemi dělat kliky a dřepy. Jednapadesátiletého pacienta nakonec záchranná služba převezla do Fakultní nemocnice Plzeň. Pro lékaře pak přiojela policie, která ho našla na střeše nemocnice. Nadýchal 1,6 promile. Obvinili z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí rok vězení, zákaz činnosti a peněžitý trest.