Osmdesátiletou seniorku okradl v neděli v podvečer v Domažlicích neznámý mladík. Stařenka je otřesena a bojí se vycházet ven. Bezpečně se necítí ani doma. Zloděj jí totiž s kabelkou sebral i klíče od domu.

„Šla jsem na hřbitov. Pod Škarmanem mi někdo vyškubl kabelku. Otočila jsem se a viděla jsem mladíka, jak s ní uhání do lesoparku. Zavolala jsem policii. Policisté to se mnou celé objeli. Přivedli psa a ten kabelku vyčuchal. Chyběla v ní peněženka a klíče. Právě klíče mi dělají velké starosti. Bojím se, aby nám zloděj nevlezl do domu. Vchodové dveře jsme sice zabezpečili, ale člověk se stejně necítí dobře. Byl to otřesný zážitek. Nikdy předtím jsem se nebála, ale nyní se mám strach vyjít ven a nebo někomu otevřít. nevěřila bych, že se mi něco takového stane," řekla okradená seniorka.

„Žena byla okradena ve tři čtvrtě na šest večer v Chrastavické ulici. V Domažlicích je to během krátké doby již druhý případ. K první krádeži došlo 22. května a terčem zloděje byla též osmdesátiletá žena. Té zloděj na lávce přes Zubřinu v Srnově ulici vytrhl z ruky nákupní tašku, v níž měla uloženou peněženku ze 740 korunami, osobní doklady a další osobní věci," řekla mluvčí domažlických policistů Dagmar Brožová.

I tato okradená seniorka se dodnes bojí.
„Máma je nemocná a dodnes se s tímto zážitkem nevyrovnala. Dva dny po krádeži vůbec nevyšla z domu. Do města se bojí jít i dnes. Když už vyjde ven, pohybuje se pouze kolem sousedních domů," řekl syn druhé okradené seniorky.

Po zlodějích nebo možná zloději policie pátrá. Senioři by měli být velmi opatrní.