„Jednalo se muže ve věku 28, 39 a 44 let. Při domovní prohlídce u nich bylo zajištěno 760 gramů marihuany, digitální váhy na vážení pervitinu a několik set prázdných igelitových přepravek na distribuci pervitinu," řekla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Shromážděné důkazy stačily k tomu, aby mohlo být proti mužům zahájeno trestní stíhání.
„Dva starší cizinci byli  obviněni z přečinu nedovolené výroby drog, mladší pak z jejich přechovávání," pokračuje Jiroušková.

Kriminalisté zjistili, že nejstarší z obviněných měl téměř rok opatřovat pervitin, kterým  zásoboval dvacetiletého cizince. Další z povedené trojky měl přímo u sebe  7 gramů pervitinu a třetí měl dalších více než 8 gramů drogy ukryto v plastových přepravkách.

„Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí 44letého obviněného muže do vazby. Soud tento návrh akceptoval, a tak se distributor v tuto chvíli již nachází ve vazbě," dodala Jiroušková s tím, že vyšetřování trestné činnosti obviněných cizinců pokračuje a je pravděpodobné, že se výčet případů prodaného pervitinu ještě rozšíří.

Domažličtí kriminalisté se distribucí omamných a psychotropních látek v příhraniční oblasti již dlouhodobě zabývají, a to právě ve Folmavě, kam za ´drogovou turistikou´ dojíždí stále větší počet narkomanů, hlavně ze sousedního Německa.

„Začalo to tady asi před třemi lety. Každý věděl, že se tady s drogami kšeftuje ve velkém. Jezdí si sem pro ně hlavně Němci. Ale když tady nebyl široko daleko žádný policista, tak z čeho měli mít strach? Teď jsou policisté tady a už se povedlo některé dealery chytit. Bude to sice dlouho trvat, než se to tady zlikviduje, jestli vůbec někdy, ale my, co tady žijeme, máme radost z každého takového zavřeného zmetka," řekl jeden z místních občanů, ale z obavy nechtěl být jmenován.