Jürgen Wolfgang Josef Schütz je jméno muže, který měl loni na podzim ve Folmavě napadnout Simonu Nöth a na kapotě vozu ji ve velké rychlosti vézt až k Hadrovci, což je deset kilometrů, kde byl zastaven policejní hlídkou.

Z trestného činu úmyslné ublížení na zdraví se včera dvaačtyřicetiletý Němec zpovídal u okresního soudu v Domažlicích.
Schütz svoji vinu hned na začátku hlavního líčení popřel, vysmál se požadavkům poškozené a prohlásil: „Jsem překvapen, že tady stojím jako obžalovaný, a ne jako oběť. Z trestného činu by se zde měla  zpovídat Simona Nöth a její kumpáni, kteří ve snaze přijít protiprávně k penězům mě ohrožovali, uráželi, omezovali na svobodě, přepadli a ublížili na zdraví."

Podle jeho verze vyskočila Simona N. schválně na kapotu auta, zatímco ho její údajný komplic napadl oknem auta škrtil ho.
„Abych se z této situace dostal, kousl jsem muže do ruky a rozjel se, protože jsem měl strach o svůj život. Se ženou na kapotě jsem jel pomalu, ale nechtěl jsem brzdit, aby nespadla, a taky jsem měl strach, že mě dostihnou její kumpáni. Po cestě jsem třikrát zastavil a přemlouval ji, aby slezla. Když neposlechla, chtěl ji z auta sundat, ale nechtěla, tak jsem nasedl a jel dál. Seděla na kapotě a mávala přijíždějícímu autu," vypověděl Schütz a při svých slovech se několikrát rozplakal.

Jeho verze neuvěřitelného příběhu se značně lišila od verze napadené ženy. Ta byla tak rozrušená, že jí bylo dovoleno při výpovědi sedět.
„Dlužil mi peníze za zboží. Po domluvě jsme se sešli v baru Luna ve Folmavě. Byl velmi špatně naladěn. Peníze chtěl předat za účasti policie. Barmanka nás požádala, abychom si to vyřídili venku. Měla jsem z něho strach, proto jsem požádala známé, aby šli ven se mnou. Choval se jako blázen a rozjel se zrovna ve chvíli, kdy jsem stála těsně u auta. Nezbylo mi nic jiného než na auto skočit. Jel se mnou jako šílenec. Křičela jsem o pomoc. Pak zastavil a zmlátil mě. Opřela jsem se znovu o auto a  on se znovu rozjel a náraz mě vymrštil na kapotu. tak se mnou ujížděl až do doby, kde nás zastavili policisté," vypověděla Nöth.

Její verzi částečně potvrdila i barmanka.
S průběhem soudního líčení byl velmi nespokojený advokát obžalovaného Miroslav Bukovjan. „Policie podle mne neodvedla dobrou práci a přípravné řízení bylo uděláno nekvalitně. Byl bych rád, kdyby byl případ vrácen k přešetření," řekl.

O vině či nevině soud ještě nerozhodl. Líčení bude pokračovat 18. září,  kdy by měl padnout už i rozsudek.