Čtrnáctiletého chlapce kamion odmrštil na krajnici silnice. Hoch utrpěl těžká zranění. Se zdravotními problémy se potýká dodnes.
„Na přechodu nikdo nebyl.  Slyšel jsem pouze ránu. Zastavil jsem, a když jsem vylezl z kamionu, viděl jsem, že tam leží klučina. Byl při vědomí a začal se mi omlouvat, že mě neviděl. Je mi moc líto, co se stalo, ale já nehodu nezavinil, ten chlapec mi tam vběhl,“ vypověděl v přípravném řízení Geiger, který se ze zdravotních důvodů nezúčastnil ani jednoho soudního líčení. Chyběl i při vynesení rozsudku.

Zda chlapec na přechod náhle vběhl, nebo ho řidič přehlédl, nedokázali s jistotou říci svědci, a jak přesně se neštěstí událo, neurčil ani  odborný posudek, který k dopravní nehodě vypracoval soudní znalec. Sražený chlapec také nemohl říci, jak z jeho pohledu k nehodě došlo. Podle své matky si  její průběh nepamatuje. Příčinou tedy mohlo být i spoluzavinění.

Státní zástupce navrhoval pro Geigera mnohem přísnější trest, a to dvouletou podmínku a zákaz řízení na 1,5 roku. Soud se přiklonil jen k podmínce.

„Soud výjimečně nepřistoupil k zákazu činnosti, neboť řidič neporušil předpisy a nemá žádný záznam, že by až do tohoto případu někdy dříve způsobil neopatrnou jízdou nehodu. Z druhé strany musím říci, že jel sice povolenou rychlostí, ale s ohledem na to, že se blížil k přechodu, nebyla i tak rychlost přiměřená. Je to zkušený řidič, který musí vědět, jak vozidlo na náhlou překážku reaguje. Podmíněný trest je podle názoru soudu postačující a pro pana Geigera dostatečně motivující,“ odůvodnil rozsudek soudce Jan Švígler.