V květnu byl propuštěn z vězení, kde seděl mimo jiné za krádeže, a už opět kradl. A to hned opakovaně ve stejném objektu v rozmezí 21 hodin, a navíc jen sto metrů od domažlické policejní služebny. Řeč je o 55letém zloději, který vyrazil na lup do veterinární ordinace a restaurace U Kocoura v Havlíčkově ulici.
„Muž se v neděli ve tři hodiny ráno doneseným páčidlem pokusil vypáčit okno do ordinace, což se mu nepodařilo, a poškodil přitom rám dřevěného okna," popisuje začátek víkendového lupu domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

„Sousední okno se mu ale podařilo vypáčit, a tak vnikl do ordinace, kterou prohledal. Ze zásuvky psacího stolu odcizil 300 korun a 30 euro v mincích," pokračuje Brožová.

Majiteli ukradl 1 124 korun a na poškozených oknech způsobil škodu 9 740 korun.

To mu zřejmě dodalo kuráž a na místo se před nedělní půlnocí vrátil znova.

„Otevřel už vypáčené okno do ordinace a přes chodbičku se dostal k nám, když vypáčil zámek," popsala Naďa Pavlíková z restaurace U Kocoura.
Tentokrát měl s sebou ještě čtyřiatřicetiletého komplice, který měl za úkol hlídat a případně upozornit na hlídku policie.

„Naštěstí si zlodějů všimla jedna z našich sousedek a zavolala policii," říká Pavlíková. „Z restaurace pachatel nestačil nic odcizit, neboť byl vyrušen přijíždějící hlídkou policie. Mladší z mužů byl zadržen u okna, starší přímo v okně, když se pokoušel utéct z objektu," shrnuje zadržení Dagmar Brožová.
Policisté zahájili trestní stíhání staršího muže jako obviněného ze spáchání přečinu krádež spáchaného ve stádiu pokusu a přečinu poškození cizí věci. Mladší z mužů byl obviněn ze spáchání přečinu krádež spáchaného ve formě účastníka.

Starší ze zlodějů byl Okresním soudem v Klatovech dříve odsouzen mimo jiné pro trestný čin krádeže a musel si odsedět nepodmíněný trest v délce 21 měsíců. Z vězení byl propuštěn teprve v květnu.

„Moc děkujeme všímavé sousedce, která neváhala zavolat na policii i samotným policistům. Ti už zloděje nakládali do auta právě v okamžiku, kdy jsme my po zavolání teprve přijížděli do restaurace. Zloději nám tak nestihli nic ukrást ," uzavírá Naďa Pavlíková.