Dvojice 'zahradníků' skončila v poutech poté, co do jejich osaměle stojícího domu na Horšovskotýnsku vtrhla ve středu policejní zásahová jednotka a domažličtí kriminalisté.

Těm se totiž na základě dlouhodobé a intenzivní práce podařilo zjistit, že dům slouží jako pěstírna konopí.

„Zajímavé je na tomto případu bezesporu to, že elektřinu pro umělé osvětlení k růstu rostlin dodávala samostatná elektrocentrála, která byla ukryta v zemi, aby nebyla slyšet," sdělil Deníku Petr Kubal, zástupce vedoucího územního odboru Policie ČR Domažlice.

Pěstitelé marihuany totiž nechtěli na osamělý dům upozornit tím, že by budova odebírala podezřele vysoké množství elektrické energie. Policisté totiž s elektrárenskými společnostmi spolupracují a tímto způsobem už odhalili nejednu nelegální pěstírnu.

„Policisté v objektu zajistili celkem 224 vzrostlých rostlin konopí ve výšce od 110 centimetrů do 130 centimetrů, které měly být v brzké době dál zpracovávány, a sušinu o hmotnosti 1,5 kilogramu," uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková s tím, že zajistili i kompletní vybavení takzvané indoor pěstírny – substráty, kabeláž, výbojky, větráky a tak dále.

Strážci zákona zadrželi i zmíněné dva podezřelé Čechy – muže a ženu. Ti jsou v současné době na svobodě. Policie je po výslechu propustila, s případným zahájením trestního stíhání se čeká na rozbor výskytu psychoaktivní látky THC v nalezených rostlinách.

Muži i ženě nyní hrozí obvinění z trestného činu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku