V době od 23 hodin do 3 hodin prošli kluby ve zmíněných obcích a zkontrolovali v nich celkem 146 osob.

Strážci zákona se při akci zaměřili na kontrolu osob, platnost a pravost jejich dokladů, pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách. V hledáčku policistů byli také nelegální migranti a drogy. V nočních podnicích však tentokrát nenarazili na jedno ani na druhé.

„Bylo však zjištěno sedm přestupků podle zákona o pobytu cizinců, všechny tyto přestupky byly vyřízeny v blokovém řízení uložením blokových pokut," uvedla tisková mluvčí domažlických policistů Dagmar Brožová. Šlo převážně o Němce, kteří neměli doklady totožnosti.

Do součinnostní policejní akce se zapojili policisté Policejní stanice Folmava, Obvodního oddělení Domažlice, kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování, policisté Odboru cizinecké policie Plzeň a také policejní psovod se služebním psem.

Do křížku se zákonem se přibližně před měsícem pustil irácký běženec, který v Německu čeká na azyl. Ve folmavském nočním klubu La Luna ukradl nad ránem z neuzamčené zásuvky za barem peněženku s 2500 euro, což je v přepočtu téměř 63 tisíc korun.

Do nočního klubu si vyrazil pobavit se s dalšími dvěma běženci. Hned po krádeži se všichni taxíkem vydali zpět do Německa. Okradený barman však taxikáři zavolal, řidič otočil vůz a jel s cizinci zpátky do Čech. Muž, který měl u sebe lup, z auta vyskočil a utekl. Německá policie ho ale obratem zadržela na ubytovně v zařízení pro uprchlíky ve Viechtachu.