Až deset let může strávit domažlický policista, specialista na drogovou problematiku, ve vězení za to, že při výsleších, které ve službě dělal, nutil ženy, aby se svlékaly a pak je osahával. V jednom případě údajně s vyslýchanou i souložil.

„K případu můžeme říct jen to, že zmíněný policista už není ve služebním poměru," uvedla mluvčí policistů Plzeňského kraje Hana Štefflová.  Případem se podle ní zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů.

„U policie tento muž sloužil zhruba osmnáct let. Jeho chování beru jako fatální selhání a je to jeho obrovská ostuda. Co se týká ostatních policistů, ti jeho chování nijak nekomentují. My jsme se k tomu postavili tak, že byl policista okamžitě propuštěn ze služebního poměru. Jinak v takovém případě ani postupovat nelze," řekl zástupce domažlického policejního šéfa Petr Kubal.

Jak serveru Novinky.cz řekl náměstek krajské státní zástupkyně Zbyněk Eger, jednalo se o čtyři ženy, které byly podezřelé ze spáchání nekalé činnosti. Další z nich měl policista vyslýchat jako svědkyně.

Expolicista vždy chtěl vědět, jestli u sebe ženy nemají ukryté nahrávací zařízení. Pak nařídil, aby se svlékly a začal osobní prohlídku. Prohmatával jim prsa a oblast genitálií.

Důležité slovo by do případu měl vnést posudek sexuologa.

V průběhu dne jsme se pokoušeli se stíhaným policistou spojit, ale jeho telefon byl stále vypnutý.

Před lety musel od domažlické policie odejít i otec dnes již bývalého policisty.
V roce 1997 coby vysoký policejní důstojník vzal bez povolení služební auto, opil se a pod vlivem návykové látky havaroval. Za hrubé porušení přísahy byl kázeňsky potrestán a propuštěn do civilu. Po dvou letech ale opět nastoupil do policejní služby, tentokrát v Praze.