Jaký osud čeká domažlického policistu, specialistu na drogovou problematiku, který je stíhán za zneužití pravomoci úřední osoby a sexuální nátlak, ještě není jasné.  Případem, který zahýbal nejen veřejností, ale vyvolal vlnu nevole i mezi samotnými policisty, se stále ještě zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů,  která se specializuje na vyšetřování a prověřování trestné činnosti policistů.

„Trestní stíhání zmiňovaného policisty bylo zahájeno v polovině května. Obviněný je stíhán na svobodě, protože nebyl shledán důvod, aby byl vzat do vazby. Kdy bude vyšetřování skončeno, nejde v tuto chvíli ještě říci. O vině policisty bude v konečné fázi rozhodovat Okresní soud v Domažlicích," řekl státní zástupce Pavel Hajný z krajského státního zastupitelství v Plzni.

Na otázku, zda se s podobným případem selhání policisty už setkal, odpověděl: „Nezabývám se touto problematikou dlouho, ale vzhledem k postavení tohoto obvinění myslím, že se jedná o výjimečný případ."

Policista čelí obvinění z toho,  že při výsleších, které ve službě dělal, nutil ženy, aby se svlékaly, a pak je osahával. V jednom případě údajně s vyslýchanou i souložil.

Mělo se jednat  o čtyři ženy, které byly podezřelé ze spáchání nekalé činnosti. Další měl policista vyslýchat jako svědkyně.
Vždy prý chtěl vědět, jestli u sebe ženy nemají ukryté nahrávací zařízení. Pak nařídil, aby se svlékly a začal osobní prohlídku. Prohmatával jim prsa a oblast genitálií.

Hned po svém zadržení byl policista propuštěn ze služebního poměru.
„U policie tento muž sloužil zhruba osmnáct let. Jeho chování beru jako fatální selhání a je to jeho obrovská ostuda. Co se týká ostatních policistů, ti jeho chování nijak nekomentují. My jsme se k tomu postavili tak, že byl policista okamžitě propuštěn ze služebního poměru," řekl zástupce domažlického policejního šéfa Petr Kubal.

Pokud bude policista ze svého činu usvědčen, může strávit ve vězení až deset let.