Nikdo z klientů se však ani po zaplacení zálohy vysněného pobytu nedočkal. Výplatu nikdy neviděli ani zaměstnanci společnosti. O jejím netradičním postupu i následném zmizení jednatelů firmy informoval Deník jako první 17. února. Právě v ten den ráno totiž našly pracovnice doslova vybílené kanceláře a jejich šéfové z ciziny měli telefony nedostupné.

Kromě zděšení pak kolektiv čekalo ještě nepříjemné obtelefonování zákazníků a vysvětlování, co se stalo. Případ pak všichni společně oznámili na policii, která nyní žádá o pomoc s řešením tohoto případu.

„Policisté z obvodního oddělení Plzeň – střed prověřují možné podvodné jednání propagační a marketingové společnosti sídlící v Pražské ulici v Plzni. Firma zaměstnávala necelé dvě desítky zaměstnanců. Část z nich obvolávala různá telefonní čísla a s potenciálními zákazníky vyplňovala dotazníky ohledně dovolených. Ptala se jich mimo jiné na věk, zaměstnání či kam jezdí zpravidla na dovolené a kolik za ně utratí. Zákazníci se také dozvěděli, že sepsáním dotazníku jsou zahrnuty do slosování a mohou vyhrát různé hodnotné ceny,“ informovala plzeňská policejní mluvčí Simona Čejková.

Ostatní zaměstnanci společnosti pak zákazníky, kteří dotazník vyplnili a splnili určitá kritéria, kontaktovali znovu a zvali je na prezentace, které se konaly vždy 2 – 3krát v týdnu. „Policisté proto v současné době pátrají po občanech, kteří s touto společností uzavřeli smlouvu, protože od 17. února přestala společnost provozovat své služby a její jednatelé jsou nedostupní,“ připomněla Čejková.

Policisté žádají všechny svědky, kteří by měli informace, které pomohou s šetřením tohoto případu a především ty, kteří se společností uzavřeli smlouvu o koupi zájezdu, aby se přihlásili osobně na obvodním oddělení Plzeň – střed na Anglickém nábřeží číslo 7 v Plzni nebo aby své informace zavolali na tísňovou linku policie 158.