V pátek v půl desáté ráno se muž s pistolí v ruce začal dobývat do bytu ve Kdyni, kde žije jeho matka a sestra.
„Vykopl dveře bytu, vešel dovnitř a začal tam rozhazovat nábytek. Do bytu vnikl i přes to, že do něj má zakázán přístup a nemá v něm trvalé bydliště," uvedla domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Muž byl ozbrojen střelnou zbraní a měl vyhrožovat hlavně své sestře, která byla s matkou uvnitř bytu. Vyděšené ženy zavolaly policii. To zřejmě mladíka přimělo k tomu, že zanechal řádění a z bytu utekl.

„Je to taková bezprizorní rodina. Kluci vždycky dost zlobili a v bytě byl často hluk, který se rozléhal celým domem. Slyšeli jsme, že se v pátek něco děje, ale co, to opravdu nevíme," nechali se slyšet sousedi.

Protože zbraň, kterou mladík manévroval se nejdříve nepodařilo identifikovat, byla povolána zásahová jednotka.
Ozbrojení muži v černých kuklách dopadli mladíka v Zahořanech. Jak se ukázalo zbraň s níž měl údajně svým příbuzným vyhrožovat, byla plynová pistole.

„Muž nebyl opilý ani zdrogovaný. Proč se uchýlil k takovému jednání nesdělil," dodala Brožová s tím, že za spáchání přečinu porušování domovní svobody může mladík od soudu odejít s trestem odnětí svobody na šest měsíců až na tři roky.

Muž, který je vyšetřován na svobodě, má ve svých jedenadvaceti letech za sebou celkem bohatou trestní minulost. Několikrát byl řešen pro slovní a fyzické napadení, byl v celostátním pátrání a laškoval i s drogami.

Velmi podobný případ řešili policisté na Kdyňsku počátkem srpna.
Z nebezpečného vyhrožování a porušování domovní svobody byl minulý týden obviněn šestapadesátiletý muž.
I on vyhrožoval ženě zabitím. Se slovy: „Jestli do třiceti vteřin neotevřeš, zabiju tě a podpálím celou vesnici," tloukl do vrat a své výhrůžky stupňoval. Žena se bála o svůj život.

„Několikrát opakoval, že podpálí celou vesnici a hodí tam bombu," popsala řádění muže Brožová.
O dva dny později se k ženinu domu opět vloudil. Žena ho marně posílala pryč. Místo odchodu ji muž tlačil do domu. Když žena ustoupila, aby mohla zamknout, vykopl dveře a s nadávkami do ženy strčil, až upadla na zem. Obviněný je stíhán na svobodě, hrozí mu až dva roky vězení.