Nechtěl zaplatit nákup, kradl, pral se s policisty a vymočil se jim ve voze. Domažličtí strážci pořádku si museli poradit s opilým výtržníkem.

Městské strážníky si zavolala obsluha domažlického Kauflandu, když v obchodním domě začal jeden ze zákazníků dělat potíže.

„Zjistili jsme, že se jedná o muže slovenské národnosti. Dotyčný v prodejně vyskládal na pult pokladny vybrané zboží, ale pak ho nechtěl zaplatit," popsal Radovan Plšek, zástupce velitele domažlické městské policie. „Neuposlechl výzvy k předložení dokladu totožnosti a byl agresivní – urážel obsluhu prodejny i strážníky," dodal s tím, že muž měl navíc v batohu schovanou lahev vína z obchodu, se kterou chtěl odejít bez zaplacení.

Strážníci pak výtržníkovi nasadili pouta, čemuž se začal bránit, a při následné strkanici si přivodil i krvácení z nosu, které mu později musel ošetřit lékař. „Aktivně nám odporoval, takže musely být použity i donucovací prostředky," vysvětlil Plšek.

Po předvedení na domažlické obvodní oddělení Policie ČR nalezli policisté u dotyčného doklad totožnosti – ukázalo se, že jde o o padesátiletého Slováka, který přechodně pobývá na Tachovsku.

„Opakovaně byl vyzván k podstoupení dechové zkoušky, ale odmítal. Vzhledem ke svému stavu – byl pod vlivem alkoholu, agresivní a budil veřejné pohoršení – byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici v Plzni," řekl Plšek.

Opilce na eskortovali městští strážníci i jeden policista obvodního oddělení. Příjemná cesta to však zřejmě nebyla – muž se v policejním voze údajně naschvál vymočil.

K večeru si opilého Slováka převzala plzeňská záchytka. Z potíží, které natropil v chodské metropoli, se nyní bude zpovídat před domažlickou přestupkovou komisí.