Až v odvolacím řízení se Němec Jürgen Wolfgang Josef Schütz domohl toho, že jej soud pustil z vazby. Tam se ocitl poté, co koncem listopadu loňského roku úmyslně najel na čtyřiačtyřicetiletou ženu, kterou pak svým vozem vláčel několik kilometrů. Krajský soud v Plzni zrušil rozhodnutí Okresního soudu v Domažlicích a obviněného muže pustil na svobodu. Ten se však musel podpisem zavázat, že se řádně dostaví na všechna jednání, která se tohoto případu týkají.

„Popis skutku, tak jak stojí v usnesení o zahájení trestního stíhání, že obviněný přední částí vozidla úmyslně narazil do poškozené, stojící před ním, a která v důsledku toho spadla na kapotu jeho auta, neodpovídá skutečnosti. Ze záznamu je zřejmé, že jmenovaná mu sama na vozidlo naskočila ze strany poté, co k vozidlu obviněného přistoupili dva muži, z nichž jeden se nakláněl do vozidla obviněného v době, kdy se zřejmě snažil s vozidlem rozjet,“ uvedla mluvčí krajského soudu Alexandra Vaňková.

Vše se mělo stát sedmadvacátého listopadového dne před klubem La Luna ve Folmavě na Domažlicku. Dvaačtyřicetiletý cizinec měl podle spisu najet do ženy, kterou pak vláčel na autě. Když z kapoty vozu spadla, pustil se do ní pěstmi. Napadené se ale podařilo vstát. Němec do ní znovu najel a vezl ji na kapotě skoro deset kilometrů.

Teprve po takové vzdálenosti si ženy jedoucí na kapotě vozu všimla policejní hlídka. Auto zastavila a napadená mohla slézt.

K případu se právě zpracovává obžaloba. Rozhodovat by měl Okresní soud v Domažlicích.