Jeho prvním minusem bylo, že udržoval poměr s vdanou ženou, a druhým, že se situaci rozhodl rázně vyřešit pod vlivem alkoholu. To, jak řádil, ho přivedlo až před klatovský soud.

„Měl zhruba dvouletý poměr s vdanou ženou ze Sušice, která se údajně nechtěla rozvést. V září 2017 se opil a rozhodl se situaci vyřešit, ovšem hodně nešťastným způsobem,“ řekl Deníku soudce klatovského okresního soudu Jan Kasal.

Marek U. se v osudný den opil a v podvečer se vydal do ženina bydliště, kde si chtěl údajně vše vyříkat s jejím manželem. Jenže toho nezastihl doma, a tak si vylil vztek na paneláku, kde jeho milovaná s manželem bydlela. Kovovou tyčí od zvedáku poničil parapet a omítku, čímž způsobil bezmála devítitisícovou škodu. A to zdaleka nebylo vše, podváděnému manželovi ještě poničil jeho osobní auto. Tyčí mu rozbil zadní světlomet a poškodil lak na přední kapotě a pak mu ještě poničil zadní nárazník tím, že do něj hned dvakrát úmyslně najel. Nejprve svým osobním autem a poté ještě služební dodávkou, s níž rozvážel pečivo. Škoda na autě činila bezmála dvacet tisíc korun.

Nemocnice Sušice. Ilustrační foto.
Penta potřebuje rozhodnutí města Sušice

Když Marka U. zhruba o dvě hodiny později dopadli policisté, nadýchal ještě 1,61 promile alkoholu.

„Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky a přečin poškození cizí věci byl Marek U. odsouzen k úhrnnému trestu odnětí svobody v trvání čtyř měsíců. Výkon trestu se podmíněně odkládá na zkušební lhůtu v trvání jednoho roku,“ řekl Deníku Kasal, který Marka U. potrestal trestním příkazem, tedy bez nařízení hlavního líčení. Rozsudek již nabyl právní moci.