Traktor i s lopatou na míchání betonu někdo ukradl v noci z 1. na 2. června ze dvora u hlavní silnice, kde jeho bratr přestavuje dům.

„Bratr ho používal na dopravu a přesun materiálu. Čelní nakladač mu výrazně usnadňoval těžkou práci na stavbě. Večer, když odcházel, tak traktor uzamkl a uzavřel jak přívod nafty a hydrauliky, tak i odpojil akumulátor.  Ráno po traktoru nebylo ani památky a bylo také vidět, že zloděj měl technické problémy s jízdou, kdy z důvodu nedostatku tlaku v hydraulice „zbořil“ dopravní značku a musel také odvzdušňovat palivovou soustavu. Krádež jsme nahlásili na policii, ale dosud se nepodařilo náš traktor najít. Proto jsme se rozhodli vypsat odměnu pro nálezce a věřím, že lidé jsou všímaví a pomohou nám Crystal najít. Může stát schovaný třeba někde v lese,“ říká Pobiš.

Traktor je pro Pobišovi nezbytným pomocníkem, a to nejen na stavbě, kde nyní práce stojí.  „Koupil jsem ho v roce 1992 jako použitý. Společně s bratrem jsme ho předělali na 8145 (hnaná přední náprava), takže ho snadno poznáme. Dokoupili jsme k němu ještě čelní nakladač Quicke,“ pokračuje Pobiš.

Podle něj se zloděj v traktoru s velkou pravděpodobností vydal z Černé Řeky směrem na Nemanice, Závist – Rybník a Bělou nad Radbuzou. Je proto možné, že právě na této trase může být někde ukrytý nebo jej někdo spatřil v ranních hodinách.

„Pokud by traktor někdo našel, ať zavolá na 606 768 200 a dostane odměnu 30 tisíc korun“, dodává Pobiš.
„Kriminalisté po odcizeném traktoru i po pachateli intenzivně pátrají.  Zloději hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let, nebo peněžitý trest,“ řekla domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

O svůj traktor přišel před dvěma lety  i Roman Podolec z Hluboké. Po vypsání finanční odměny a několika dlouhých dnech hledání v lesích svůj traktor  získal zpátky. Traktor pak byl nalezen opuštěný v lese u obce Úněšov mezi Plzní a Karlovými Vary.
„Našel se díky skvělé práci policie a jsem vážně moc rád, že ho mám zpátky, moc se mi ulevilo,“ řekl tehdy Podolec.