„Když jsem chtěl ráno odjet do práce, nestačil jsem se divit. Jednu pneumatiku jsme měl proříznutou. Byla to asi deseticentimetrová díra, nejspíš udělaná nožem. Začal jsem kolo měnit a najednou u mne zastavili policisté a řekli mi, že podobně postiženi jsou i lidé ve vedlejší ulici. Jak jsem slyšel, všichni také měli na autě proříznutou jednu pneumatiku," řekl jeden z poškozených.

„V sedm hodin ráno přijali policisté oznámení, že neznámý pachatel poškodil pneumatiky několika vozidel v ulicích na sídlišti Kavkaz. Policisté ohledali místo činu a věc zaevidovali jako přestupek proti majetku. Škoda nebyla vyčíslena," uvedla domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Majitelé poničených aut jsou přesvědčeni, že se vandalstvím bavil někdo, kdo šel opilý z hospody, která je přímo v Hájkově ulici.

„Muselo se to stát večer nebo k půlnoci a to je doba, kdy táhnou z hospody domů. Jinak si to neumím vysvětlit. Auta máme zaparkovaná před svými domy a nikomu nepřekáží. To musel udělat někdo, kdo neměl všech pět pohromadě. Budeme muset být ostražitější a lépe hlídat, protože kamery tady bohužel nemáme."

V pondělí řádil vandal také v Prapořištích. Nenamáhal se sice s prořezáním pneumatik, ale potřísnil nezjištěnou látkou zaparkované vozidlo. Škoda byla vyčíslena na 50 tisíc korun.
„Potřísnil zadní i přední dveře, přední blatník, pneumatiku a brzdový kotouč u vozu S-Max. Majiteli tak byla způsobena škoda ve výši 50 tisíc korun. Po pachateli, kterému hrozí až rok odnětí svobody, policisté pátrají," dodala Brožová.