Z pokusu o znásilnění a z porušování domovní svobody se u domažlického soudu zpovídá jednačtyřicetiletý Radek F. z Horšovskotýnska.
Obou trestných činů se měl podle obžaloby dopustit na své bývalé družce, s níž žil 13 let, a mají spolu tři děti, které má v péči obžalovaný.

K incidentu došlo vloni 25. listopadu. Obžalovaný měl násilím vniknout do jejího bytu a dožadovat se sexu. Ženu nejdříve natlačil na kuchyňskou linku, kde ji začal líbat. Žena se prý bránila a přitom upadla na zem. To ho nezastavilo, dotlačil ji do ložnice, kde ji svalil na postel a snažil se ji svléci a donutit k orálnímu sexu. Když se bránila, sebral se a odešel. Ženě po jeho naléhání zůstaly modřiny na krku. Musela být hospitalizovaná v nemocnici.

Radek F. vinu odmítá. Tvrdí, že sex, který spolu měli, byl oboustranně dobrovolný. Ženě prý volal, že by ji rád navštívil v jejím bytě v Holubči a domluvil se s ní ohledně dětí.

„Všechno si vymyslela, aby dostala děti do své péče. Když jsem za ní přijel, pustila mě dál. Objali jsme se, začali vášnivě líbat a šli do ložnice, kde došlo po oboustranné dohodě k sexu. Pak jsem z bytu odešel. Druhý den na mě čekala kriminálka," vypověděl.

Žena však tvrdí naprostý opak. Podle ní do bytu vnikl násilím a začal ji sexuálně obtěžovat.
„Pořád mě líbal nebo zacpával ústa, abych nemohla křičet. Hodil mě na postel, roztrhl kalhoty a osahával mě. Vzrušoval ho pocit převahy. Šlo mu o to ponížit mě. Držel mě pod krkem a za zápěstí. Čím víc jsem se bránila, tím byl agresivnější. Pak se divně usmál, řekl, že mě dostane na hřbitov a bude mi tam nosit kytky a pak odešel. Roztřesená jsem běžela k sousedovi. Ten pak zavolal policii," popsala událost poškozená žena.

Kde je pravda, soud ještě nerozhodl. Soudní líčení bylo odročeno za účelem čtení znaleckých posudků.
Podle znalce z oboru psychologie a sexuologie, který už posudek vypracoval, netrpí Radek F. žádnou duševní chorobou a sexuální deviace u něj nebyla prokázána.