„Šestatřicetiletý muž z Domažlicka napadl prvního ledna tohoto roku svoji bývalou partnerku. Incident se odehrál kolem půl sedmé večer na zastávce městské hromadné dopravy v Plzni ve Studentské ulici," popsala tisková policejní mluvčí Hana Štefflová.

Pachatel i jeho bývalá devětadvacetiletá životní družka se nejdříve sešli v nedalekém baru, kde mezi nimi došlo ke slovní potyčce.

Žena po hádce bar opustila a odešla na zastávku městské hromadné dopravy čekat na nejbližší spoj domů. Její bývalý partner se však za ní na zastávku vydal a když seděla na lavičce, surově ji napadl.

„Sedící ženu na lavičce kopl nártem nohy do krku a hlavy. Od útoku ho neodradila ani skutečnost, že napadená je ve druhém měsíci těhotenství, s čímž byl srozuměn," uvedla policejní mluvčí s tím, že zraněná těhotná žena následně musela vyhledat odbornou lékařskou pomoc.

„Muži bylo nyní policisty Služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň sděleno podezření ze spáchání přečinů ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví," doplnila mluvčí Štefflová. Za tyto činy nyní hrozí agresivnímu expříteli až pět let za mřížemi.