Loupežné přepadení pošty otřáslo malou obcí na Domažlicku.

Do meclovské pobočky České pošty vnikl dosud neznámý pachatel v úterý odpoledne. Hlavu si kryl černou kapucí a se střelnou zbraní v ruce požadoval od zaměstnankyně pošty finanční hotovost. „Žena mu v obavě o svůj život vydala hotovost ve výši 15 400 korun v různých bankovkách,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Jakmile pachatel obdržel požadované peníze, poštu ihned opustil.

Ilustrační foto
Odešel předseda svazu neslyšících

Meclovem událost otřásla. Místní jsou v šoku. „Za dobu své působnosti si na obdobný případ nepamatuji a doufám, že se nic podobného nebude opakovat,“ řekla pro Deník starostka Meclova Pavlína Kaufnerová s tím, že nemá k dispozici jiné informace než ty, které již byly uveřejněné.

PŘED MECLOVEM LOUPEŽ V NĚMECKU

Na místo činu dorazily policejní hlídky společně s výjezdovou skupinou kriminální služby. Nešlo však o jedinou loupež. Toho dne se loupilo i v Arnschwandu v sousedním Německu asi 10 kilometrů od hranic. Zde se pachatel pokusil vyloupit banku zhruba hodinu před loupeží v Meclově. Obě místa jsou od sebe vzdálená zhruba 30 kilometrů. Podle informací německé policie byl pachatel ozbrojen a na útěku.

Zda spolu oba případy souvisí, prokáže další šetření. Zatím jde o pouhé spekulace. „K případu na německé straně se nemůžeme vyjadřovat,“ okomentovala mluvčí Brožová. Nicméně policie situaci nepodceňovala.

„V souvislosti s úterními událostmi bylo v pohraniční oblasti zavedeno opatření,“ dodala Brožová. Na silnicích mezi Domažlicemi, Plzní a v okolí Meclova byly proto posílené policejní hlídky.

Pachateli hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let.

Poničený most v Mrákově. Dopravní nehoda se zde odehrála v pondělí 7. ledna.
Lekl se a narazil do zábradlí mostu