Osmačtyřicet hodin stačilo policistům, aby odhalili pachatele, který vykradl garáže a školky v Domažlicích. Na svém kontě má i několik dalších krádeží v domažlických prodejnách a sklepích.

Obávaným fantomem, který při svých loupeživých výpravách někdy vykazuje až akrobatické schopnosti, je teprve 21letý mladík z Domažlic.
Majitelé nemovitostí mohou být na čas klidní, mladík již zpytuje své svědomí ve vazbě.

„Mladý muž má na svědomí hned několik vloupání. V polovině ledna vnikl do bytového domu, kde ze sklepní kóje odcizil tři jízdní kola za 32 tisíc korun. V dalším bytovém domě ukradl pánské boty. Na konci ledna se pokoušel vniknout do kůlny a do zahradní chatky, což se mu nepodařilo, přesto způsobil tisícovou škodu. Začátkem února ukradl v prodejně na náměstí sušenky," popisuje první nesmělé krůčky zlodějského fantoma domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Koncem února při svých zlodějských nájezdech přitvrdil. Zaměřil se na mateřské školy, odkud odnesl elektroniku za desetitisíce.
Během prvního březnového víkendu vykradl hned několik řadových garáží v Domažlicích. Zanechal po sobě škodu za téměř třicet tisíc.

„Jsem rád, že je za mřížemi. Věřte, že to není nic příjemného, když najdete zničená vrata a chaos v garáži. Přišel jsem o nářadí, které každou chvíli potřebuji. Určitě to všechno prodal pod cenou, aby měl na drogy. Takovým týpkům o nic jiného nejde," řekl jeden z okradených majitelů garáží.

Naposledy se nenapravitelný zloděj pokusil krást minulý týden v pondělí. „Po hromosvodu vylezl na římsu okna, jímž vlezl do kanceláře. Zde sebral 479 korun. Další kancelář už neprohledal, protože ho vyrušil alarm. Sebral se a utekl," dodala Brožová.

Ačkoliv je zlodějíčkovi teprve jednadvacet let, není před soudem žádným nováčkem. Vloni v červenci se vrátil z vězení, kde strávil 18 měsíců mimo jiné i za krádež. Soudce proto dlouho neváhal a rozhodl, že bude bezpečnější, když bude pod zámkem. Pokud bude mladíkova vina prokázána, může strávit ve vězení pět let.