Muži, který je podle znalkyně nebezpečný pro společnost, soud navíc nařídil ochranné sexuologické léčení.

Kuřátko byl v minulosti již osmkrát soudně trestán. Ještě za minulého režimu dvakrát za to, že se ukájel na veřejnosti, po změně režimu za mnohem závažnější činy - loupež či vraždu. Za mřížemi strávil mnoho let, z posledního výkonu trestu se vrátil v létě 2019. Na svobodě vydržel sekat latinu jen pár měsíců. „V březnu 2020 v prostorách hlavního vlakového nádraží v Plzni před poškozenou otevřel černý kabát, pod kterým měl tepláky upravené tak, že v místě přirození byla všita pouze průhledná síťovina, takže žena viděla pyj. Následně se stejným způsobem obnažil před dvěma neztotožněnými ženami. Poté přišel k podchodu, kde si krémem namazal ruce a pod tepláky začal masturbovat a sledoval přitom poškozenou,“ uvedl v obžalobě státní zástupce a dodal, že muž poté ještě třikrát onanoval před ženami v Karlových Varech. Jednou v parku, podruhé na zastávce a potřetí přímo v jedoucím autobusu MHD. To už přirození neschovával v teplákách, ale sundaval si kalhoty ke kolenům či kotníkům.

Drůbež. Ilustrační foto.
Osmé letošní ohnisko ptačí chřipky je v malochovu v Plzeňském kraji

Kuřátko podle soudní znalkyně trpí sexuální deviací – exhibicionismem. „Doporučuji ochranné sexuologické léčení ambulantní formou, i tak není prognóza příznivá,“ konstatovala znalkyně s tím, že Kuřátko by měl do ordinace sexuologa docházet až do konce života.

„Vše, co je v obžalobě, je pravda. Chtěl bych se omluvit těm slečnám za to, jaká jsem jim způsobil traumata. Souhlasím s léčením, ale navrhovaný nepodmíněný trest je pro mě likvidační. Přišel bych o dceru, práci, bydlení,“ řekl soudu Kuřátko, který se dobrovolně začal léčit u sexuologa už po třetím útoku. I tak přišel čtvrtý. Kvůli přítelkyni totiž částečně vysadil utlumující léky.

Plzeňský soud ho poslal do vězení na 14 měsíců. Nařídil mu sexuologickou léčbu a státu propadly speciálně upravené tepláky i paruka, které používal. „Soud výrazně zohlednil jeho doznání i to, že se začal léčit, na druhé straně není možné odhlédnout od jeho trestní minulosti. Nelze uložit jiný, než nepodmíněný trest,“ uvedla ve zdůvodnění rozsudku soudkyně Bohdana Kučerová. Verdikt není pravomocný, obžalovaný si ponechal lhůtu na rozmyšlenou.