Zadrženo bylo celkem patnáct cizinců podílejících se na nelegální výrobě a skladování neznačených cigaret, sedm z nich je již trestně stíháno. Při prohlídkách bylo objeveno 33 milionů neznačených cigaret různých značek vysoké kvality, které byly určeny především pro zahraniční trh, a 85 tun tabáku určeného k výrobě cigaret.

Zdroj: Policie ČR

„Zajištěny byly finanční prostředky související s páchanou trestnou činností ve výši 41 tisíc EURO a 52 tisíc korun, sedm osobních a dodávkových vozidel, veliké množství různých komponentů na výrobu cigaret, kompletní linku včetně řezačky a sušičky tabáku a také část druhé výrobní linky v rozloženém stavu. Dalších 6,5 milionu cigaret se podařilo zachytit při jejich přepravě,“ uvedla plzeňská krajská policejní mluvčí Martina Korandová. Doplnila, že předpokládaný únik na spotřební dani se pohybuje okolo 420 miliónů korun.

Podezření, že na území České republiky dochází k nelegální výrobě a skladování neznačených cigaret, které jsou následně prodávány bez platné tabákové nálepky, pojali celníci již vloni v červnu. Odstartovala tak akce s krycím názvem WRUP, při níž celníci a policisté spolupracovali i s Poláky.

Popis fotky: Kočka - Kočka - ilustrační foto.<body xmlns="http://newsml.ctk.cz/ns/ctkxhtml.xsd"><p>    Paříž - Sterilizované kočky žijí déle a lépe, zjistila francouzská studie, z níž cituje list Le Figaro. Kromě nekontrolovaného množení totiž sterilizace
Střelec zacílil na kočky

„Na základě shromážděných důkazů byla 24. dubna ve večerních hodinách společně zahájena závěrečná realizace prověřování případu, při které provedli celníci a policisté na několika místech v Plzeňském, Jihočeském, Středočeském kraji a v Praze celkem 23 domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor v rodinných domech, bytech, výrobních halách, skladech, nákladních a osobních vozidlech. Do akce bylo nasazeno 130 celníků a zásahová jednotka Celní správy, 60 policistů Krajského ředitelství policie Plzeňského a zásahových jednotek Jihočeského, Středočeského kraje a hlavního města Prahy,“ uvedla Hana Prudičová z Generálního ředitelství cel.

Korandová doplnila, že policisté z odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje následně po všech úkonech obvinili sedm osob (ve věku 30, 40, 42, 43, 44, 46 a 51 let) ze spáchání pokračujícího zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby spáchaného ve formě spolupachatelství.  „Státnímu zástupci podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněných cizinců do vazby. Nyní jsou stíháni vazebně. Pokud je soud uzná vinnými, hrozí jim trest odnětí svobody až na deset let,“ řekla Korandová.