Prodej drog dovedl Jana Křesťana (63) a Andreu Tkáčovou (24) až před soud. Podle obžaloby prodávali pervitin a marihuanu ve Všerubech více než rok.

Jan Křesťan měl ve 44 případech prodat pervitin a v pěti případech marihuanu.
Andrea Tkáčová je obviněná, že devětkrát prodala pervitin a desetkrát marihuanu.

Křesťan, který byl před domažlický soud předveden eskortou vězeňské služby, s obžalobou nesouhlasil.
„V obžalobě jsou věci, které se mě netýkají. Jde o kamarády Tkáčové, kteří mají zřejmě důvod, aby to na mě hodili. Nikdy jsem nikomu nedal ani neprodal žádné drogy," dušoval se před soudcem Křesťan i přesto, že byl zadržen se zásobami pervitinu v autě.

Jeho slova se ale zcela rozcházela s výpovědí po zadržení. Tvrdil, že k této výpovědi byl přinucen policisty.
„Řekli mi, že když nepodepíšu, co chtějí, půjdu na vazbu. Tak jsem to udělal, protože jsem potřeboval na vzduch srovnat si myšlenky," pokračoval Křesťan.

Před soudem vypovídali i oba policisté, kteří Křesťana vyslýchali. Oba se shodli, že zadržený vypovídal sám, a protože neměl brýle, protokol mu byl nahlas přečten.

„Ani jeden z nich to nebyl. Vy jste dělal dole vrátného," tvrdil do očí jednomu z policistů Křesťan.

Z výpovědi Tkáčové, která se k tomu, že byla zprostředkovatelkou při prodeji drog přiznala, vyplynulo, že ačkoliv jí Křesťan v době, kdy byla bez domova, pomohl a vzal ji i s přítelem k sobě, není žádné neviňátko.

„Není to zlý člověk, ale ohledně drog je to známá firma už osm let. Já jsem žádné peníze z prodeje neměla. Brala jsem si za to jen čáru pro sebe a svého přítele," řekla Tkáčová.

Trest si obžalovaní ještě nevyslechli. Líčení bylo odročeno.