Tím opakovaně zásoboval od loňského října do května letošního roku patnáct odběratelů. Drogu jim prodával převážně v hernách, a to jak v Domažlicích, tak v Bělé nad Radbuzou. Někteří si jezdili pro drogu přímo k němu domů.

Kadečka byl zadržen policií letos v květnu ve Svržně, a to s nezbytnými zásobami pervitinu.
Hlavním důvodem jeho činnosti je závislost na pervitinu.
„Drogy jsem od dealerů nejdřív kupoval a prodával. Pak jsem sám drogám propadl a po nátlaku vyšších distributorů jsem dělal dealera, za dávky pro sebe," řekl Jiří Kadečka před soudem, kam ho z vazby, v níž strávil pět měsíců, předvedla vězeňská eskorta.

Ačkoliv byl Kadečka ohrožen trestem odnětí svobody od 1 do 5 let, od soudu odešel pouze s podmínkou. Pokud však nebude po čtyři roky ´sekat latinu´, skončí ve vězení na 18 měsíců.

„Prodej pervitinu je velice rozšířen a musí být přísně trestán. Je však velmi neobvyklé, aby se k této činnosti obžalovaný přiznal," řekl státní zástupce, který stejný trest pro Kadečku navrhoval.

Právě přiznání a také výpovědi uživatelů pervitinu, které zásoboval, Kadečkovi velmi pomohly. Všichni totiž uvedli, že jim Kadečka pervitin nikdy sám nenabízel, ale že ho o něj požádali.

Jiří Kadečka jde zřejmě ve šlépějích svého otce.
Ten byl v roce 2006, stejně jako tento týden jeho syn, odsouzen za nedovolenou výrobu a držení omamných a psychotropních látek a jedů.

Pětapadesátiletému Jiřímu Kadečkovi se ale do vězení nechtělo. Policie po něm pátrala šest let.
„Na uvedeného muže vydal 9. listopadu 2006 Krajský soud Plzeň příkaz k dodání do výkonu trestu. Šest let byl v pátrání. V současné době je ve výkonu trestu odnětí svobody," uvedla domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.