Prakticky od pátečního rána do nedělního odpoledne vůbec nevěděli, kde se syn nachází.

„Jeho pohřešování oznámil policii v pátek 26. března po půl šesté večer otec. Policisté společně s domažlickými kriminalisty začali po chlapci pátrat, a to nejen v místě bydliště a jeho okolí, ale i v nemocnici, u kamarádů a příbuzných,“ uvedla Deníku policejní mluvčí Vladislava Čejková s tím, že při hledání chlapce se policie zaměřila i na vlakové a autobusové zastávky a místa, kde se schází mládež.

„Vzhledem k tomu, že chlapce nebylo možné najít, byla spuštěna rozsáhlá policejní pátrací akce, do které se zapojili policisté nejen z Domažlicka, ale i jejich kolegové z Klatovska a Tachovska. Byli povoláni příslušníci cizinecké policie, psovodi se šesti psy a vrtulník s termovizí,“ líčí vysoké nasazení při pátrání po školákovi Čejková.

Do pátrání po chlapci, který v pátek kolem šesté ranní odešel do školy, kam se ale nedostavil, se také zapojili hasiči i řada ochotných lidí.

„Pohřešovaného objevil v neděli po 15. hodině poblíž koutského Klobouku kamarád. Chlapec byl vyčerpán, ale jinak v pořádku. Policisté ho proto odvezli na lékařské vyšetření do Domažlické nemocnice a po provedení nezbytných policejních úkonů byl předán rodičům,“ uvedla Čejková a dodala, že důvod chlapcova počínání s ohledem na jeho věk a přání rodičů nebude komentovat.

Deník se i přesto pokousil kontaktovat telefonicky chlapcovy rodiče, ale vyjádření se nepodařilo získat.

„Chtěli bychom vaším prostřednictvím moc poděkovat všem, kteří se do pátrání zapojili,“ zakončila Čejková.