Od úterý sedí ve vazbě šestašedesátiletý muž z obce nedaleko Domažlic, který je trestně stíhán  ze zločinu pohlavní zneužití.
Muž měl opakovaně zneužívat svou čtrnáctiletou nevlastní dceru, kterou nakonec přivedl do jiného stavu.

„Oznámení o pohlavním zneužití nezletilé dívky bylo přijato v letos únoru. Podle prvotního šetření měl muž dívku zneužívat od září 2012 do ledna 2013, a to nejméně ve čtyřech případech. V jednom případě po vykonání soulože čtrnáctiletá dívka otěhotněla,“ uvedla domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Že je dívka těhotná, zjistil při běžné prohlídce její gynekolog. Ten okamžitě informoval policii.
„Muž dívku zneužíval i přesto, že věděl, že ještě nedosáhla patnácti let. Dívenka žila ve společné domácnosti se svou matkou a svým otčímem,“ pokračuje Brožová.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, soudce s návrhem státního zástupce souhlasil, a proto je obviněný muž stíhán vazebně.

„Za spáchání tohoto zločinu hrozí muži trest odnětí svobody na dva roky až deset let,“ dodala Brožová.

V krátké době je to už druhý případ zneužívání dítěte v našem regionu.
Letos v únoru potrestal domažlický soud sedmatřicetiletého Slováka z Holýšova za zneužití jeho dvanáctileté svěřenky. I v tomto případě žil muž v jedné domácnosti se svou mongolskou manželkou a její dvanáctiletou dcerou. Dívenku pohlavně zneužíval od  května do  června loňského roku nejméně ve čtyřech případech.

Čin tehdy natočila matka kamerou ukrytou v hračce. Na nahrávce  bylo vidět, jak obžalovaný přichází do pokoje dívky, sedá si k ní na postel, hladí ji, sahá jí pod oblečení a nakonec jí roztáhne nohy a dělá nad ní kopulační pohyby.
Muž odešel od soudu s podmínkou na 2,5 roku a nařízenou ambulantní ochrannou sexuologickou léčbou.