Skupina, kterou tvoří převážně recidivisté, v minulosti již za drogové delikty trestaní, stanula včera před domažlickým soudem již potřetí.
Při včerejším jednání byla vyslechnuta celá řada svědků, kteří jsou ve velké většině závislí na drogách.

Jejich výpovědi zatím hrají do karet tvrzení Petra Hippa, který se jeví jako hlava gangu, ale tvrdí, že žádná organizovaná skupina nikdy nebyla.
„Nikdy jsem žádné drogy neprodával ani nevyráběl. Kromě Alice Sýkorové, s níž jsem měl milostný poměr, jsem ostatní znal jen pár měsíců," vypověděl Hipp.

Většina včera vyslechnutých svědků tvrdila, že Hippa nikdy neviděla obchodovat s drogami, ani je vyrábět.
„Znám je všechny, ale drogy jsem kupoval jen od Kováče a Míška. O Hippovi jsem nevěděl, že má s drogami něco společného. Jezdil jsem k němu do Hluboké grilovat nebo mu pomoci na baráku, když ho opravoval," řekl Jiří Kovářovic, kterého přivedla do soudní síně vězeňská eskorta.

Podobné výpovědi by mohly všem obžalovaným velmi pomoci. Pokud by se totiž podařilo prokázat, že pracovali jako organizovaná skupina, mohli by skončit ve vězení až na deset let.

Údajný drogový gang rozbili 8. dubna 2013 po několikaměsíčním sledování domažličtí policisté.

Centrum měli mít v panelovém domě ve Kdyni, kde policisté našli i kompletní varnu s nebezpečnými chemikáliemi. Pro léky si měli jezdit převážně do Polska, ale i do Německa, konkrétně do Regenu, kde objížděli lékárny a léky skupovali. Hotový pervitin byl určen pro českou klientelu.

Každý z povedené partičky je pravidelným nebo občasným konzumentem drog. Většina z nich si distribucí pervitinu, ale i hašiše a kokainu vydělávala na splacení svých dluhů.