„V pátek ve večerních hodinách oznámili na domažlické obvodní oddělení policie strážníci Městské policie Domažlice, že na jejich tísňovou linku telefonovala žena, že chce spáchat sebevraždu, že spolykala nějaké prášky a že je na blíže nezjištěném místě mezi obcemi Havlovice a Pasečnice. Ihned byla vyhlášena pátrací akce,“ popisuje policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Do akce se zapojili nejen domažličtí strážníci a policisté Obvodního oddělení Domažlice, ale také dopravní policisté, policisté ze Kdyně, domažličtí psovodi se služebními psy a kriminalisté. „Vzlétl i vrtulník, který po pohřešované ženě pátral ze vzduchu,“ doplnila Brožová. Ve dvě hodiny v noci byla akce kvůli tmě přerušena s tím, že se bude pokračovat za světla v ranních hodinách.

„Krátce před třetí hodinou odpolední následujícího dne byla 45letá žena vypátrána v lesním porostu. Byla při vědomí a bez viditelného poranění. Policistům uvedla, že odešla do lesa, kde chtěla skoncovat se životem. Proto spolykala dvacet silných prášků na spaní a rozmačkala muchomůrky červené s vodou, kdy tento roztok poté vypila. Žena byla zdravotníky převezena do domažlické nemocnice k hospitalizaci,“ uzavřela policistka.

Nové služební vozidlo Škoda Octavia slouží od středy domažlickým strážníkům.
Domažličtí strážníci budou jezdit Octavií na stlačený zemní plyn