Části těla patřily 37letému majiteli autodopravy v Chlumčanech, který záhadně zmizel počátkem listopadu 2010. Policejní šetření ukázalo, že jeho vrahem byl řidič Luděk Z., který ho zastřelil a pak rozčtvrtil. Muž vinu nikdy nepřiznal, ale soudy opakovaně došly k závěru, že je vinen, a skončil za vraždu za mřížemi.

Bez slitování.Zdroj: Deník

Podle spisu měl majitel autodopravy na osudný den naplánovanou schůzku s bývalým zaměstnancem Luďkem Z. Chtěli při ní vyřešit své dlouhotrvající spory. V areálu firmy poté padly dva výstřely z pistole. Od té chvíle šéfa firmy nikdo neviděl. Až později se našla v Berounce jeho ruka a pak další části těla.

Podle obžaloby byl vrahem právě bývalý řidič kamionu, jenž svého šéfa zastřelil nelegálně drženou zbraní. „Tělo pak odvezl a rozřezal. Z kanceláře vzal ještě firemní doklady a finanční hotovost určenou k výplatám a nákupu pohonných hmot,“ uvedla státní zástupkyně.

Skupinky kluků (ale i děvčat) obcházejí vesnice.
Křístáci vzali útokem jih Rokycanska, podívejte se

Muž, chodící o francouzských holích, ale před senátem Krajského soudu v Plzni jakoukoliv vinu odmítl. „Není to pravda. Ničeho takového jsem se nedopustil. S Martinem jsme měli normální vztah. Mimo práci jsme si i tykali. Znal jsem už dávno i jeho tátu,“ tvrdil soudu Luděk Z. Ze zaměstnání prý odešel jen proto, že se mu nelíbily některé postupy v podniku. Podle jeho slov jej majitelé nutili například k používání falešných koleček na tachografu, jízdě s nevyhovujícím kamionem nebo podpisu bianko dokumentů.

Seriál Bez slitování přináší příběhy mužů, kteří v posledních 30 letech surově zabíjeli v západních Čechách. Najdete mezi nimi i sériové vrahy, zabijáky dětí či kanibala.

Schůzku v osudný večer přiznal, ale tvrdil, že šéf na ni nedorazil. „Čekal jsem tam na Martina, ale on nepřijel. Neměl tam auto a v objektu jsem ho také nikde nenašel. Měl jsem vybitý mobil, tak jsem mu ani nemohl zavolat. Pak jsem si řekl, že mi ty peníze dát nechce a že nepřijede, a odjel jsem,“ líčil obžalovaný. Když byl půl roku po činu zatčen, našli u něj policisté při domovní prohlídce střelbyschopnou krátkou zbraň, zakázané střelivo speciálně upravené ke zvýšení ranivého účinku a dokonce i granát.

Újezd u Svatého Kříže láká turisty mimo jiné i na artefakty spojené s Karlem Gottem.
Svaťák oprášil historii a je pyšný na Karla Gotta

Soudní znalci naznačili, že k oddělení končetin od těla použil pachatel s největší pravděpodobností sekyru nebo sekáček.

Ač zapíral, Luďka Z. podle senátu Krajského soudu (KS) v Plzni usvědčil dostatek důkazů – především pachové, balistické či genetické. V zavazadlovém prostoru jeho auta byly například pachové stopy zavražděného muže. Na objevené paži zas byly pachové stopy obžalovaného. Znalci také prokázali, že nábojnice z místa činu pocházejí ze zbraně zajištěné u Luďka Z. V lednu 2012 ho proto poslal KS za mříže na 13 let. Po odvolání se věcí zabýval Vrchní soud v Praze, který trest ještě o dva roky zpřísnil. Muž si podal stížnost k Ústavnímu soudu v Brně, ale ten ji odmítl. Označil ji za zjevně neopodstatněnou.

do infobloku (nebo tak): Seriál přináší příběhy mužů, kteří v posledních 30 letech surově zabíjeli v západních Čechách.