"Ta třetí dávka je skutečně nejdůležitější a nejlépe chrání. To je jediné, co se teď rozhodne, vlastně je to již domluveno," řekl Babiš. S dalšími protiepidemickými opatřeními podle něj jeho vláda nyní nepočítá. Řekl, že počet hospitalizovaných sice stoupá, nemocnice to ale zvládají. Za hlavní problém označil odpor lidí k očkování a jejich agresivitu. "Zdravotníci to mají velice těžké," dodal.

Otevřená restaurace v Teplicích.
Ministerstvo vydalo kvůli covidu doporučení na Vánoce. Obsahuje 11 bodů

V Praze jsou podle Babiše očkovací centra nevytížená, v jiných regionech je naopak potřeba očkovací kapacity zvýšit.

O možnosti očkování třetí dávkou již po pěti měsících pro lidi starší 55 let dnes informoval na twitteru i jihomoravský hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL). Oznámil to po jednání krajského krizového štábu.

Zkrácení intervalu 

Zkrácení intervalu pro přeočkování pro padesátníky v příštím týdnu připustil v Rádiu Impuls ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). "Poté budeme zkracovat i u dalších věkových skupin. Je to ale otázka logistiky a organizace, aby lidé nečekali třeba několik týdnů, než se k té očkovací látce dostanou v případě, že bychom to otevřeli všem. Pro nás je důležité, aby se k ní dostali co nejdříve zejména ti, co jsou v největším riziku," řekl.