S nožem v ruce zaútočila ve středu kolem poledne na posudkovou lékařku Okresní správy sociálního zabezpečení (OSSZ) v Klatovech žena, která údajně neunesla fakt, že po mnoha letech přišla o invalidní důchod.

„Přiběhla sem lékařka z OSSZ, že potřebuje pomoc, protože její kolegyni někdo ohrožuje nožem. Poslala jsem ji proto za pány z ostrahy. Jeden si vzal pendrek a běžel situaci uklidnit, ale než tam doběhl, tak už ta paní, co na lékařku zaútočila, odcházela. Ostraha proto tu ženu přivedla sem, a řekli jsme jí, že musí počkat na policii," popsala Deníku dění recepční z budovy, kde OSSZ sídlí. Útočnice podle ní nepůsobila nijak agresivním dojmem, spíše prý byla vyděšená z toho, co udělala. „Snažili jsme se ji uklidňovat, protože se začala třást. Zřejmě má navíc nějaké zdravotní problémy, protože si stěžovala, že nemůže dýchat. Ke všemu si nevzala inhalátor ani léky, takže musela na vzduch, a dávala jsem jí napít. Pak už jsme ji předali policistům," dodala recepční.

Lékařka byla podle informací Deníku pořezána na ruce. Musela být odvezena na ošetření, ale její zranění by nemělo být vážné.

Zaměstnanci klatovské OSSZ útok nechtěli komentovat, jen přiznali, že je hodně překvapil. Setkávají se sice často s nadávkami, ale něco takového by nečekali.
Policie obě ženy ve středu odpoledne vyslýchala, a tak Deníku jen potvrdila, že k útoku skutečně došlo. „Posudkovou lékařku napadla žena z Klatov, ročník 1961. Lehce ji zranila nožem. Případ si převzala služba kriminální policie a vyšetřování," řekl šéf klatovských kriminalistů Antonín Šmíd s tím, že k motivu se zatím nelze vyjadřovat. Podle zdroje Deníku byl důvodem útoku fakt, že pacientce bylo po bezmála 20 letech, kdy pobírala invalidní důchod, oznámeno, že je zdravá a už ho dostávat nebude.