Rychle se blížící Velikonoce hned vedle městského úřadu připomíná velikonoční zajíc nemalých rozměrů. „Vzhledem k úspěchu vánoční výzdoby, především pak svítící koule, která se nacházela na podobném místě, jsme se rozhodli připomenou další důležité svátky. Když za námi přišel dodavatel vánoční výzdoby s tímto návrhem, příliš jsme neváhali,“ vysvětlil původ velikonočního zajíce starosta Stříbra Karel Lukeš.

Jak již bylo řečeno, nepřehlédnutelná výzdoba je k nalezení v blízkosti radnice a to přes den i přes noc, kdy je navíc opatřena poutavým osvětlením.

Velikonoční zajíc na stříbrském náměstí.Zdroj: Městský úřad Stříbro

Názor na velkého velikonočního zajíce je stejně jako v podobných případech rozdílný. Někdo je z něj nadšený, někdo ho vidí jako zbytečný kýč, který se na náměstí nehodí. „Samozřejmě názory občanů jsou rozdílné a je jasné, že ne každému může být tento typ výzdoby po chuti. Co se ale týká takové menší cílové skupiny, kterou jsou děti, u nich zajíc boduje. Spusta dětí se u něj zastavuje a s radostí se s ním fotí, za což jsme opravdu rádi,“ dále dodal stříbrský starosta.

Bohužel výzdoba nepřitahuje pouze pozornost nadšenců a rýpalů. Nesmí se zapomínat ani na vandaly, kteří se na podobných ozdobách dokáží opravdu vyřádit. V případě Stříbra se ale tento problém zatím nekonal. „Svítící vánoční koule přežila svou výstavu bez problémů, za což bych chtěl mockrát poděkovat. Doufejme, že to bude stejné i s velikonočním zajícem, který je samozřejmě pod dohledem kamer.“

Velikonoční zajíc bude u stříbrského městského úřadu vítat všechny procházející minimálně do konce letošních velikonočních svátků.

Ilustrační foto.
Žádný svědek se nenašel