Hledání těch letošních začne 1. února, odkdy se budou malí a střední výrobci potravin moci až do 13. března přihlašovat. „Soutěž si za uplynulé období získala celou řadu příznivců a spotřebitelé stále pozitivněji vnímají zelené logo označující vítězné výrobky v jednotlivých krajích," míní mluvčí Krajského úřadu René Zeithaml.

Na seznamu Regionálních potravin Plzeňského kraje je dnes 46 položek, od nezvěstického jablka Julia přes Krchlebský koláč či Medovinu z Českého lesa po plzeňské Zelňáky nebo Klatovské duo řezy.

Hodnotitelská komise, která potraviny posoudí, zasedne 5. dubna v areálu Střední školy zemědělské a potravinářské v Klatovech.Vyhlášení výsledků se uskuteční 29. dubna na Festivalu regionálních potravin v areálu Plzeňského Prazdroje.

Všechny informace potřebné pro přihlášení do soutěže najdete na webu Krajského úřadu.

Loňští vítězové
Regionální potraviny Plzeňského kraje 2015:
• Jahodová zmrzlina • Křimický zelný salát s koprem • Nebílovský mošt – příchuť jablko, hruška • Klatovské duo řezy
• Kváskový chléb pšenično-žitný • Přírodní sýr • Brodská klobása • Přešínská játrová paštika zauzená