A bývalému starostovi Antonínu Levému, který je se současným vedením obce na kordy, zabránily hlasovat pro vybraného kandidáta.

„Dveře do Domu s pečovatelskou službou, kde byla volební místnost, mají z vnější strany kouli, a aby se nezavřely dává se pod ně klín, který kdosi v sobotu mezi 13 a 13:20 hodinou vykopl," vysvětlil tajemník Městského úřadu v Kralovicích Pavel Vrána.

Když šel Levý v sobotu deset minut po třinácté hodině volit, nemohl se dostat dovnitř. Zarazilo ho, že je zabouchnuto a na dveřích neviselo žádné upozornění. Obrátil se proto na Krajský úřad v Plzni a na policii. „Mohl obejít budovu a zaťukat na okno nebo zavolat mně, případně místostarostce," řekla starostka Lenka Havlíčková.

Levý oponuje, že neví, jaké okno měla volební místnost, a že zákon neuvádí, aby obcházel budovu. „Okrsková komise šla pak k němu domu, nikdo ale neotevřel. Po konzultaci s Krajským úřadem jsme prodloužili volby do 15. hodiny. Jelikož obec nemá místní rozhlas, přijeli policisté, aby oznámili, že se volby protáhnou," řekl Vrána.

„Že jsou volby prodloužené, jsem se dozvěděl z krajského úřadu ve 14:30 hodin, a to už jsem nebyl doma," tvrdí Levý.

Bývalému starostovi se nelíbí i to, že komise zaběhla k němu domu s volební urnou. Pokud si o to dotyčný nepožádá, je podle něj její vynášení mimo volební místnost protizákonné.

V Bohách přišlo volit 36,4 % lidí, což byla v obvodu Rokycansko 6. nejvyšší účast.