Při prohlížení exponátů výstavy „Hobby té doby“ si mnozí zavzpomínají, že právě některé z nich měli doma.

„Jde již o druhou výstavu, první byla před pěti lety. Lidé zde vidí artefakty, které si lidé vytvářeli do roku 1989 v rámci svého volného času z různých materiálů. Jelikož dříve bylo více možností, jak materiál získat. Mnohdy bylo možné si leccos vyrobit v rámci pracovní doby,“ uvedl pořadatel výstavy František Pojar.

V muzeu je vystaveno několik stovek výrobků od drobných hraček, přes rámečky na fotografie, krabičky z různých materiálů, mísy, kočáry, tašky, panenky, obrazy a mnoho dalšího. „Výstavu dělám ve spolupráci s muzeem, podílí se i Ivan Rubáš, který zaplnil tři vitriny převážně dřevěných vyřezávaných výrobků a jednu má i Jiří Beneš. Za zmínění stojí souprava zajíců, kteří jsou vyrobeni ze zátek od piva. Jde o skupinu muzikantů a druhou je uklízecí četa,“ sdělil Pojar.

Soutěž My a příroda 2017 v Klatovech.
FOTO, VIDEO: Soutěž My a příroda zná vítěze

Připomenout si mládí a zavzpomínat přišla Eva Rožánková. „Vidím tady spoustu věcí, které jsme měli doma i my nebo byly u babičky. Tenkrát si s tím lidé vyhráli a měli radost, že si toho mnoho vyrobili. Teď se jde do krámu a nikdo si ničeho neváží. Vzpomínám si, kolik času třeba i lampiček trávil můj otec. Měli jsme se všude a ještě je dělal i pro ostatní známé,“ připomněla si dětství Rožánková.

Pokud si chcete také připomenout věci, které bývaly a někde ještě i jsou součástí domácností, pak máte možnost do 24. září.

Soutěž Švihovský kabrňák.
FOTOGALERIE: Ve Švihově uspořádali železného hasiče v dětském provedení