Svěřenci trenéra Jiřího Žiláka podlehli ve středu na útulném stadionu Ewen Fields na okraji města domácímu Manchesteru City 0:3. Proti lídru skupiny však podali odvážnější výkon než v prvním duelu v Plzni.

Hosté přežili v úvodu zápasu se štěstím dvě velké šance Manchesteru a dál statečně odolávali tlaku soupeře.

Největším nebezpečím pro defenzivu Viktorie byl stejně jako v prvním zápase v Plzni vytáhlý útočník Cole.

Ve 21. minutě přišla jeho první velká chvíle, když usměrnil u zadní tyče míč do branky.

Plzeň mohla o minutu později vyrovnat. Po rychlém protiútoku se ocitl ve výhodné pozici Boček, ale vystřelil slabě a gólman stačil míč na zemi vykopnout na roh. Na centrovaný balon z rohového kopu si naběhl Glazer, jenže osamocený mířil z deseti metrů hlavou nad břevno.

Viktoria neproměněných příležitostí vzápětí litovala, když opět Cole zblízka prostřelil bezmocného Jurašiho a domácí vedli o dva góly.

Po půlhodině hry se plzeňský gólman zaskvěl, když na brankové čáře hokejovým rozštěpem reflexivně vykopl míč směřující do branky.

V úvodu druhého poločasu měl velkou příležitost Hrdlička. Proběhl brankou domácích, vypálil a gólman s námahou střelu vyrazil na roh.

V 73. minutě mohli domácí zvýšit svůj náskok. Bytyqi utekl z poloviny hřiště, po pravé straně se dostal až před Jurašiho, ale netrefil branku.

O chvíli později Bytyqi únik po pravé straně zopakoval, přihrál před branku, nabíhající Pozo patičkou usměrnil míč do sítě a stanovil tak konečný výsledek.

„Těší mě, že jsme s favoritem skupiny odehráli důstojnou partii. Proti silnému soupeři jsme si vytvořili několik šancí, škoda, že jsme je neproměnili," litoval po utkání trenér Viktorie Jiří Žilák. Góly jsme inkasovali po zbytečných chybách, soupeř nás za ně potrestal," dodal Žilák.

UEFA Youth League fotbalistů do 19 let - 5. kolo skupiny D

Manchester City - Viktoria Plzeň 3:0 (2:0)

Branky: 22. a 25. Cole, 81. Pozo.