Ve Ski&Bike Špičák jsou otevřeny dvě trati. „Ve středu jsme v celé délce otevřeli rodinnou Spodní Šanci a v provozu je zároveň po lanovce i další vlek. Počínaje tímto pátkem, následně pak v sobotu a ve středu se na ní bude konat i večerní lyžování od 18.30 do 21 hodin,“ uvedl k aktuálním podmínkám ředitel areálu Vladimír Kasík.

Zajezdíte si v kombinaci horního úseku trojky Slalomové a dolní části dvojky U zalomeného. K dispozici je též lyžařské hřiště s pohyblivým kobercem pro nejmenší děti před chatou Blaženka. Nově bude pod hotelem Sirotek o víkendu zprovozněn ručičkový vlek pro nejmenší děti z lyžařské školy. „Od soboty zahajujeme šestitýdenní víkendové kurzy pro děti, do kterých se jich letos přihlásilo rekordních téměř 400,“ dodal Kasík.

Stále se lyžuje za výhodnější ceny vedlejší sezony.

Zdroj: Ski&Bike Špičák

Na Železnorudsku se dále jezdí také v areálech Nad Nádražím, Belveder, Samoty, v omezeném profilu jede i Alpalouka. V provozu je také lanovka na Pancíř.

V nižších polohách je otevřen areál v Nýrsku, kde si od víkendu zajezdíte kromě dětské části i na velké sjezdovce. Od pátku spouští provoz rovněž areál v Kašperských Horách, kde začínají večerním lyžováním, a to ve výjimečném čase od 17 do 21 hodin. Pak bude již otevřeno každý den.

Na běžky je možné se vydat jen na Modravsko, kde byly stopy upraveny v neděli v délce 16, 7 km. Stav už je ale kvůli počasí horší.

Ilustrační foto.
Muž schvaloval smrt vojáků, hrozí mu až 15 let vězení