Všechny sjezdovky včetně české nejprudší Šance jsou v provozu a leží na nich skoro 1 metr upraveného prachového sněhu. Tak ideální podmínky před nastávajícími vánočními svátky na šumavském Ski & Bike Špičák nebyly od roku 2011.

„Ještě pracujeme na snowparku a nové fun line (jedná se o zábavnou dráhu na způsob skikrosu s klopenými zatáčkami a vlnami) na Spodní Šanci. Nejpozději 25. prosince je budou mít naši návštěvníci k dispozici taky, možná to stihneme i dříve,“ říká provozní ředitel Ski & Bike Špičák Vladimír Kasík.

Zdroj: lyzovani.spicak.cz

Vánoční provoz střediska zohlední jen nedělní Štědrý den, kdy se vleky zastaví ve 12.30 hodin. Přítomní lyžaři si v rodinné atmosféře jako každý rok tradičně popřejí a připijí na zdraví na vrcholu Špičáku u monumentu dřevěného kříže. Od 25. prosince budou všechny vleky včetně lanovky opět v provozu od 8.30 do 16.00 hodin.

“Počínaje Božím hodem vánočním až do 30. prosince bude večerní lyžování na Spodní Šanci od 18.30 hodin každý den,“ dodává Kasík. Větší nápor lyžařů se tady očekává 2. svátek vánoční na Štěpána, kdy většinou lidé začínají přijíždět do hor na oslavy konce roku.