Na šumavském Špičáku je v provozu celý areál, takže si pro lyžovačku můžete zvolit jakoukoliv sjezdovku. „V týdnu přišlo další sněžení, takže i když se po sjezdovkách lyžaři prohánějí, stále je na nich nejméně metr přírodního sněhu. Ten je na ježdění samozřejmě mnohem příjemnější než umělý. Dostatek sněhové pokrývky umožňuje sjíždět i sjezdovku Šance. Její součásti je nejprudší svah v České republice. Kvůli přílišnému sklonu se nezasněžuje ani neupravuje,“ uvedl ředitel areálu Vladimír Kasík.

Zdroj: Ski&Bike Špičák

ZÁBAVA

Od tohoto týdne je také plně zprovozněná tzv. funline. Jde o zábavnou trať s vlnami a klopenými zatáčkami. Mohou si na ní užít zkušení lyžaři, stejně jako děti či úplní začátečníci. Celá je tvořena jen sněhem, což zvyšuje její bezpečnost. Má dva úseky v celkové délce několika set metrů. Najdete ji na Spodní Šanci.

„Zájemci mohou využít i zhruba před týdnem otevřený snowpark Freestyle Area Špičák, a to na sjezdovce Lubák. Ani zde nejde o nijak těžké či náročné úseky. Ale spíše o možnost zpestřit si lyžování jízdou po různých vlnách, railech či hranách,“ sdělil Kasík.

JEZDÍ SE I NÍŽE

Na Železnorudsku si zajezdíte také v areálech Nad nádražím, Weissova louka, Belveder, Samoty, Alpalouka, Goldhof a Debrník.

Ten, kdo nechce jezdit na Železnorudsko si jistě přijde na své i v areálu v Kašperských Horách, v Hartmanicích, v Nýrsku, ale také v Kocourově u Klatov, kde dokonce kvůli jarním prázdninám rozšiřují i provozní dobu.

Předávání pololetního vysvědčení v Bezděkově.
Žáci v Bezděkově dostávali vysvědčení

Výborné lyžařské podmínky jsou i na sjezdovce v Přimdě v Českém lese a o víkendu tam bude nově k dispozici i běžkařská trasa.

BÍLÉ STOPY

Zkrátka na Šumavě nepřijdou ani příznivci, kteří se rádi projedou přírodou na běžkách. Možností je spoustu, trasy jsou upraveny na Železnorudsku, na Modravsku, na Hartmanicku, v Srní a okolí, v Horské Kvildě i v Hamrech. Většina tras byla upravena v týdnu nebo je úprava naplánována na víkend.

Společenský účes Nikoly Vodičkové.
FOTO: Nikola Vodičková vytvořila nejlepší účes v ČR