Nejvážnější nehoda se stala v neděli odpoledne u Pernolce na Tachovsku. Motorkář zde zřejmě nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky a havaroval. "Ke karambolu došlo u železničního přejezdu v katastru obce Pernolec v 15:30 hodin. Motorkář po nezvládnutí stroje havaroval mimo komunikaci," informovala mluvčí policie Hana Kroftová. Na místo byl povolán vrtulník záchranné služby. "Pacienta jsme v kritickém stavu transportovali do Fakultní nemocnice Plzeň," doplnila Andrea Divišová ze záchranné služby.

Od pátečního večera

Perný víkend ale začal záchranným složkám už v pátek. Nehoda, která se odehrála na 62. kilometru ve směru z Prahy na Rozvadov, tedy v místě probíhající rekonstrukce, byla policii oznámena ve 21:20 hodin. "Řidička jedoucí od Rokycan zřejmě nedala přednost a vjela do cesty druhému vozu. Při následném střetu se zranila právě řidička, která nedala přednost," uvedla mluvčí policie.

Dechová zkouška měla u obou řidičů negativní výsledek. Zraněnou ženu převezli záchranáři do nemocnice. "Nehoda zablokovala provoz zhruba na hodinu," doplnila Kroftová.

Ve stejnou dobu policisté vyjížděli také k přehradě Hracholusky. "Zde jel cizinec, ročník 1989, ve směru od kempu Keramika na obec Lipno. Při projíždění zatáčky ale najel do plotu nemovitosti a při nárazu utrpěl zranění. Záchranná služba jej převezla do nemocnice, ještě předtím ale proběhla dechová zkouška s výsledkem 1,7 promile alkoholu," řekla Kroftová.

V noci na sobotu havaarovalo osobní auto také mezi obcemi Úlice na severním Plzeňsku a Sulislaví na Tachovsku. "Řidič jel s vozem Ford Focus ve směru na Sulislav a dva kilometry před obcí havaroval. Dle svých slov se vyhýbal divočákovi," sdělila mluvčí s tím, že přítomnost alkoholu byla vyloučena a škoda na voze je 82 tisíc korun.

Hned několik telefonátů na tísňové linky 158 a 112 oznámilo v noci na sobotu řádění opilého řidiče v Motýlí ulici v Plzni na Slovanech. "Jednalo se o mladistvého cizince, který naboural několik zaparkovaných vozů a najel i do domu. Hlídka jej našla v Zahradní ulici. Dechová zkouška odhalila v jeho dechu 1,6 promile alkoholu," informovala Kroftová.

Ilustrační foto
Ve vranovské pálenici bude opět nával

Bouralo se také v neděli. "V 7:45 hodin havarovalo osobní auto mezi Mirošovem a Příkosicemi. Řidič, ročník 1984, nezvládl řízení na mokré vozovce a vyjel mimo komunikaci. Byl převezen do nemocnice, ale ještě ráno se dostavil na dopravní inspektorát," uvedla mluvčí s tím, že nehoda byla vyřešena pokutou. Škoda na voze byla vyčíslena na 50 tisíc korun.

Ani ranní nedělní nehoda ale nebyla poslední. V Bělé nad Radbuzou na Domažlicku havarovalo auto přes střechu. "Muže jsme převezli na pozorování do domažlické nemocnice, žena putovala se středně těžkým zraněním do nemocnice v Plzni," informovala Andrea Divišová ze záchranné služby.

Přes střechu se přetočilo také auto auto mezi Přešticemi a Horní Lukavicí na jižním Plzeňsku, 40letá žena při karambolu utrpěla středně těžká zranění.

Odpoledne skončilo na střeše také osobní auto u Dehtína. "Šedesátiletou ženu jsme převezli do Klatovské nemocnice. Nebyla ohrožena na životě," doplnila Divišová.

Další z nehod se odehrála v Rabí na Klatovsku, kde se srazily dva vozy. Pětadvacetiletou ženu transportovala záchranná služba se středně těžkými zraněními do Fakultní nemocnice Plzeň.

Ilustrační foto
Tisíce lidí žádají o Plzeňské karty, bez nich se levněji nesvezou